Neredesiniz: Ana Sayfa İnceleme PlayStation Portable Star Wars: The Force Unleashed

LEVEL Online


Star Wars: The Force Unleashed

Bir Star Wars hayranı olarak bu yazıyı yazmak benim için zor olacak. Hepimizin yıllardır beklediği bu son Star Wars oyunu, beklentileri karşılamanın yerine sanki, şatafatlı “force power”lar ile göz boyamanın ötesine gidememiş. Evet, bu acımasızca bir yazı olacak. Fakat ilerleyen satırlarda yumuşadığım noktalar da olabilir.

Darth Vader, Jedi temizliğini başlatan “Order 66” uygulanmaya başladığı sıralarda, Chewbacca’nın memleketi olan Kashyyyk gezegeninde yeni oyuncağını bulur. Yani oyun boyunca yöneteceğimiz, namı diğer “Secret Apprentice”ini. Darth Vader’in hizmetkarı olmak ve Karanlık Taraf’ın Güç’lerini kullanmak, yıllardır beklediğimiz bir fırsattı. Aslında sadece bu kısım senaryoda ilgi çekti. Hikaye boyunca Secret Apprentice olarak, Vader’in manipülasyonlarına göz yumarak verdiği görevleri yerine getiriyoruz. Bütün görevler sessiz sedasız Darth Sidious’u tahtından indirmek üzere, bir test edasında bizzat Darth Vader tarafından veriliyor. Senaryoya bu açıdan bakıldığında aslında doğal, diğer Star Wars hikayeleriyle de uygun gibi gözüküyor. Ancak, oyunun alternatif sonunda, hiç de diğer hikayelerle örtüşmeyen bir durumla karşılaşıyoruz. Sizin için hikayenin tadını kaçırmadan yazıya devam edelim.

Darth Desolous...

Görevleriniz sırasında bir çok tanıdık mekan ve yüz ile karşılaşacaksınız. Mekanlardan daha sonra bahsedeceğim. Tanıdık yüzlere gelince, Darth Vader’in verdiği görevlerin asıl kurbanlarından bahsediyorum. Jedi Ustalarından biri olan Shaak Ti’den tutun da Prenses Leia’ya kadar birçok karakterle karşılaşacağız. Ama burada dikkati çeken, Shaak Ti’nin oyunda ne kadar zayıf, ya da daha doğrusu karakterimizin üstün yetenekleri oluyor. Koca bir Jedi Ustası’nı ilk karşılaşmanızda kolaylıkla alt edebiliyoruz. Boss kavgalarında zor olan tek şey dayanmak! Düşmanınızı öldürmek için sabırlı olup, ışın kılıcınıza ve Güç yeteneklerinize abanmanız gerekiyor. Gerisi çocuk oyuncağı gibi kalıyor. Keşke biraz daha kombinasyon ve yaratıcılık gerektiren kavgalar olsaydı diye düşünüyorum. Oyun içindeki sıradan karşılaşmalarda elimizdeki ışın kılıcı, neredeyse sadece saldırıları savuşturmak için kullanılıyor. Özellikle iki üç bölümden sonra, Güç’lerinizden bazılarını geliştirince bütün düşmanları Güç ile yok ediyorsunuz. Daha da içerlediğim şey ise çeşitli kombolar ve Güç’ler arasında baskın olan bir iki tanesi dışında, diğerlerini kullanmaya ihtiyaç bile duymuyorsunuz. Diğer Star Wars oyunlarının yanında değişen tek şey, sadece yeni Güç’ler ve daha göz alıcı Güç efektleri olmuş. Işın kılıcının, düşmana karşı pekte etkili olmayan hareketlerinden söz etmek bile istemiyorum.



 

Yorumlar 

 
-1 #1 IsTIrap 30-01-2009 02:42
Bence vasat bir oyun.. Oynama süresi kısa ve neredeyse ışın kılıcına iş düşmüyor..
Alıntı
 
 
#2 darkqrc 21-07-2009 14:57
ben oyunu 10 defa bitirdim
isteyenler içn şifre:
Extrasta bilmemne code ye tıklıonuz
CORTOSİS:SONSUZ SAĞLIK
VERGENCE:SINIRS IZ FORCE
LIGHTSABER:IŞIN KILICININ GÜCÜNÜ ARTIRIR.(NOT:O KADAR GÜÇLÜDÜR Kİ AT-ST Yİ BİRKAÇ KILIÇ ATARAK ÖLDÜREBİLİRSİNİ Z
Alıntı
 
 
#3 25-05-2010 18:20
star wars un first numaralı hayranıyım çok güzel yazmışsınız daha 11 yaşındayım bu oyunu oynadım oyunu oynadıysanız felucia diye bi gezegen var nefret ettim ordan o gezegen hakkındaki düşüncelerinizi bana yazarmısınız msn em lion_flash99@ho tmail.com
Alıntı
 
 
-1 #4 28-02-2011 13:35
oyunu tamamen bitirme kodu ne
Alıntı
 
 
+1 #5 reLaxeD 17-08-2011 15:52
Adam daha baslamadan oyunu bıtırme kodunu soruyor
Alıntı
 
 
#6 katleden1905 28-09-2011 13:03
ben oynadım bana göre star wars'ın en iyi oyunu bu olsa gerek
Alıntı
 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile






FRPNET

Türkiye'deki FRP tutkunlarını bir araya getiren, Türkiye'nin fantastik kurgu ve FRP sitesi FRPNET'e ulaşmak için tıklayın.

TÜRKİYE STARCRAFT II LİGİ

Türkiye StarCraft II LigiBlizzard Entertainment'ın şaheseri StarCraft II için ülkemizde oluşturulan Türkiye StarCraft II Ligi'nin internet sitesine ulaşmak için tıklayın.

SIMSTR

SimsTRTürkiye'deki The Sims hayranlarının bir araya geldiği ve serinin oyunları hakkında paylaşımda bulunduklarını siteye girmek için tıklayın.

TÜRK FANTAZYA BİRLİĞİ

Türk Fantazya BirliğiTürkiye'de Fantazya'nın tanıtılması için oluşturulmuş olan, LEVEL'ın da üyesi olduğu Türk Fantazya Birliği'nin sitesine girmek için tıklayın.

DOGAN BURDA SITELERI | Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahce | Evim
Formsante | Guncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | Istanbul Life | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Francaise | PCnet | Seninle | Tempo | Yacht Turkiye