Skullgirls

    0
    13
    Skullgirls

    Hemen hemen her oyuncu, zamanının bir kısmını iki boyutlu dövüş oyunlarına ayırmıştır. Her dövüş yaklaşık bir dakika sürmesine rağmen saatler boyunca bu tarz oyunların başından kalkmak mümkün değildir. Zamanında atari salonları, bu oyunu oynamak isteyen ve harçlığını kapan çocuklarla dolup taşardı. Buna rağmen yıllara meydan okuyan, sevilerek oynanan dövüş oyunları bir avucun parmakları kadardır. Skullgirls’ün gözü pek yapımcıları da bu efsanelere adeta kafa tutarak dövüş oyunları turnuvalarında birçok başarıya imza atan, “Mike Z” ismiyle de bilinen Mike Zaimont’ın arkasında bir araya gelmiş.

    02

    Yılların tecrübesiyle bir dövüş oyununda neler olması gerektiğini bilen Mike Z, en çok Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes oyunundan etkilenmiş. Mike Z ve ekibinin Skullgirls’de kullandıkları oyun motoru ve oynanışa dair birçok özellik, Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes oyunundan esinlenerek oluşturulmuş. Oyundaki takım tabanlı dövüş sistemi, karakter yardımlaşmaları, karakterlerin dövüş esnasında iyileşebilmeleri ve gecikmeli kombo sistemi bu esinlenmenin sonuçları olarak karşımıza çıkıyor. Takım tabanlı dövüşlerde hem seçtiğimiz karakterlerin kombolarını bir araya getirip rakibimizi zor durumda bırakabiliyor, hem de sağlığı azalan karakterlerimizi dövüşten çekerek aldıkları geçici hasarın etkilerinden kurtulmalarını sağlayabiliyoruz. Ayrıca oyun, bir karakterle başladığınız kombonuzu diğer karakterle devam ettirebilmenize de olanak sağlıyor. Şimdilik kısıtlı sayıda karakter bulunduran Skullgirls, çıkacak ücretli indirebilir içeriklerle bu sayıyı arttıracak. İndirilebilir içerikler ücretli olmasına rağmen oyunu yapımcıların belirledikleri tarihler arasında alırsanız, bu içeriklere ücretsiz olarak erişebiliyorsunuz.

    Karakterlerin hepsi birbirinden olabildiğince farklı tasarlanmış ve farklı oynanış mekanikleri içeriyor. Bu sayede karaktere özgü oynanış tarzları benimseyip oyunun sunduğu görsel çeşitliliğin tadını çıkarabiliyoruz. Dövüşler eski oyuncuların hoşuna gidecek şekilde iki boyutlu ve şimdiki neslin oyuncularının tercih edeceği şekilde üç boyutlu, yani iki farklı arka plana ev sahipliği yapıyor. Karakterlerden tekrar oyuna dönersek, bizleri Single Player, Versus ve Training adında üç adet oyun seçeneğinin beklediğini görüyoruz. Single Player seçeneğinde oyunun kısa hikâyesini her karakterin gözünden deneyimleme fırsatı buluyoruz. Oyunda karakterleri kişiselleştiremiyor oluşumuz ve oyunda sonradan açılabilir hiçbir şeyin bulunmaması, her karakterle bu modu bitirmek için can atmanıza engel oluyor. Buna rağmen Arcade moduna girerek kendimizi sınayabiliyoruz.

    14

    Bu modda hiç mağlup olmadan olabildiğince çok dövüş kazanmaya çalışıyoruz. Üç karaktere kadar bir takım kurabildiğimiz bu Arcade’de yardımlaşmanın önemi daha çok anlaşılıyor. Oyundaki diğer seçeneğimiz olan Versus ile oyunu aynı bilgisayar üzerinden iki kişi oynayabileceğiniz gibi, internet üzerinden de kendinize başka rakipler bulabiliyorsunuz. Son seçenek olan Training ise oyuna yeni başlayan oyuncuların oyun dinamiklerini öğrenebilecekleri ve karakterlere adapte olabilecekleri iki alt başlık içeriyor. Karakterlerin kontrollerinin klavyeyle biraz güç olması, bu iki başlığı yeni başlayan oyuncuların uğrak noktası yapıyor. Bununla birlikte oyun farklı kontrol cihazlarıyla daha rahat bir şekilde oynanabiliyor. Eski atari oyunlarına has müzikleriyle güzel vakit geçireceğinizi garanti eden Skullgirls, bilgisayarda oynanabilecek en iyi dövüş oyunlarından bir tanesi olmayı başarmış.