div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

1666 Londra yangını Minecraft’ta yeniden yaratıldı!

- Advertisement -

Binaların büyük çoğunluğunun betonlardan oluşmadığı dönemlere düşülmüş olan felaket notlarının büyük bir bölümünün yangınlarla ilgili olması elbette kaçınılmaz.

Üç gün içinde kentin %75’ini yok eden 1666 Londra yangını da bunlardan biri. Bir ekmek fırınında başlayan yangın, dönemin belediye başkanının evlerin yıkılması önerisini reddetmesi yüzünden kısa sürede büyüyerek sur duvarları içinde yer alan orta çağ Londra’sının tamamının yanmasına sebep oldu, 13.200 ev tutuşurken 70.000 kişi de evsiz kaldı.

Can kayıplarının ne kadar olduğu bilinmemekle birlikte, daha sonra yangının başladığı yerdeki buluntulardan alevlerin sıcaklığının 1700 dereceyi geçtiği anlaşıldı.

Londra’nın hem mimari hem de demografik yapısını değiştiren bu felaket kendisine Minecraft’ta da yer buldu nihayet.

324

29 Temmuz’da ilk bölümü çıkan harita paketinde şimdilik Londra müzesi arşivlerinden oluşturulan haritada ışıkları takip ederek ses kliplerini bulmaya çalışıyoruz. Eylül ayında çıkacak olan ikinci bölümde yangın yayılmaya başlıyor ve binaları boşaltıp alevleri söndürmeye çalışacağımız bazı mini oyunlar da bulunacak.

2017 Şubat’ında çıkması planlanan üçüncü bölümde ise yıkıntıların arasında kendi Londra’mızı inşa etmeye çalışacağız.

- Advertisement -

Eurogamer’ın yayınladığı videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler