div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Asus ROG STRIX GL553VD’yi inceledik!

- Advertisement -

Oyuncular için masaüstü sistemlerin vazgeçilmez olduğu günler bir hayli geride kaldı. Her ne kadar sistem üzerinde cambazlık yapmaktan keyif alan oyuncular için bu sistemler çekiciliğini sürdürse de, beklentisini her oyunu rahatça oynayacağı, her yere kolayca taşıyabileceği bir sistem doğrultusunda şekillendiren oyuncular için çok sayıda alternatif mevcut.

Asus ROG STRIX GL553VD-DM030T, firmanın kendisini kanıtlamış ROG serisine ait bir ürün ve bunu daha ilk bakışta belli eden bir tasarıma sahip. Kırmızı / siyah renklerin hakim olduğu ürünün metalik kaplama gövdesinde fırçalama efekti uygulanmış ve göze oldukça hoş geliyor.

Tasarımdan girmişken devam edelim. 15.6’’ inçlik bir ekran taşıyan laptopun ağırlığı 2.5kg ve üzerinde bulunan GeForce GTX 1050 ekran kartının da yardımıyla, hiç de kalın olmayan bir gövdeye sahip. Dikkatimizi çeken ikinci konu ise RGB aydınlatmaya sahip olan ve oyuncuların büyük beğenisini kazanacağını düşündüğümüz klavyesi.

Nümerik tuş takımına da sahip olan klavyede oyuncuların en çok kullandığı tuşlar da ayrıca vurgulanmış ve ürünün yanında gelen ROG Aura Core yazılımı sayesinde bu efektleri yönetebilmeniz mümkün. Üstelik birden fazla profil hazırlayabilir ve aralarında kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz. Bu da birden fazla kullanıcısı olan laptoplar için hoş bir özgürlük demek, malum, disko gibi ışıl ışıl klavyeleri herkes sevmeyebilir.

Ayrıca ROG Gamer yazılımı da oyunla birlikte geliyor ve bilgisayarın fan hızından tutun da, basit overclock seçeneklerine kadar pek çok detayı buradan yönetebiliyorsunuz. Bir de, son dönemlerde yokluğuna alıştığımız DVD-RW optik sürücü de GL553VD üzerinde kendisine yer bulmuş durumda.

- Advertisement -

GL553VD-DM030T’de kullanılan işlemci Intel Core i7-7700HQ. 2.8 Ghz hızındaki bu işlemci bir oyun bilgisayarı için son derece uygun bir seçim ve ROG Gamer Center altından da güvenle çalışma frekansını yükseltebiliyorsunuz. Ekran kartı konusunda ise 4GB’lık GeForce GTX 1050 tercih edilmiş. GTX 1050 belki çok kuvvetli bir kart değil ancak günümüzdeki hemen tüm oyunlarda yeterli performansı sunabiliyor. 16GB’lık DDR4 RAM’lere sahip olan laptopta 128 GB SSD ve 1 TB HDD’ye de yer verilmiş.

ROG STRIX GL553VD-DM030T hemen tüm oyunlarda tatmin edici bir 1080p performansına sahip. Eğer tüm detayları sonuna kadar açmak sizin için önemli değilse aklınıza gelebilecek hemen her oyunda yeterli performansa ulaşabiliyorsunuz. Rise of the Tomb Raider’da 1080p full ayarlarda 38-39fps, Dishonored 2’de 1080p’de 60fps, Bioshock Infinite’de ise 115 fps gibi değerlere ulaştık. Battlefield 1’de 60fps seviyesine tutunan oyun Forza Motorsport 7’de de 60fps’de rahatlıkla tutunmayı başardı. Kısaca GL553VD performans yönünden sizi tatmin edebilecek bir laptop.

Ürünün pil performansı konusunda ise beklenmedik bir şey yok. Harici ekran kartına sahip tüm oyuncu laptopları gibi yük altında bir saati geçemeyen ürün, masaüstü ve web kullanımında ise 6 saate yakın bir pil performansı sağlıyor.

SONUÇ

Performans ve tasarım açısından son derece başarılı olan ve yazılım desteği ile de beğenimizi kazanan ürünün fiyat düzeyi biraz yüksek. Ufak tefek değişiklikler ile farklı versiyonlarına ulaşabileceğiniz (4400 TL’den başlıyor) ürünün DM030T versiyonunun (RAM miktarından SSD boyutuna kadar) fiyatı 5000 TL civarında ve bu da ürünün göze batan en önemli eksisi.

NOT: 83

ARTILAR
+Başarılı performans,
+Agresif ama abartısız tasarım,
+RGB klavye,
+Yazılım desteği,
+Mekanik hissi veren klavye

EKSİLER
-Fiyatı rakiplerine göre yüksek,
-Yük altında fan sesi fazla

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler