div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Bir elektrik kesintisi hikayesi: TurnOn

- Advertisement -

Imagine Cup 2014’te ödül kazandıktan sonra Ağustos ayında Seattle’da gerçekleşen PAX Prime’a katılan ve ardından Helsinki’de AppCampus’ta 2 hafta geçiren Rus oyun ekibi Brainy Studio, Eylül ayında firmanın temellerini Perm’de atarak hali hazırda var olan çalışmalarına profesyonel anlamda devam etmeye başladı.

Ellerindeki projenin adı TurnOn’dan başkası değildi ve 2015’in hemen başlarında TurnOn’un ilk bölümünü Windows Phone’da yayımladılar ve ardından, Nisan ayında Steam’de yeşil ışığı kaptılar. Bu sırada, Microsoft Developer Tour’da da Cracky Doors – Labyrinth Hit adlı oyunlarını 48 saat içerisinde hayata geçirerek Android için piyasaya sürdüler.
TurnOn elbette ki asıl projeleriydi ve E3 2015’te de oyun Xbox One için açıklanarak daha da geniş bir kitleye ulaşacak hale geldi.
Peki bu oyunda ne olmaktaydı?

01 TurnOn

Earth Hour adlı olayı biliyorsunuz. WWF tarafından organize edilen bu farkındalık yaratma etkinliğinde gereksiz elektriği 1 saatliğine kapatıyoruz. TurnOn ekibi Brainy Studio da bundan etkilenmiş ve oyunu, elektriğin kesildiği bir dünya temasına sürüklemiş. Bir güç istasyonundaki arızadan dolayı her taraf karanlığa bürünürken bir elektrik topu olarak dünyaya inen uzaylı dostumuz, elektriği tekrar sağlayarak insanları normal hayatlarına döndürmeye uğraşıyor.

19 TurnOn

Konu enteresan ama olayın özü oynanışta. Bir çeşit bulmaca/platform oyunu olan oyunda, elektrik tellerinin üzerinde ilerleyen bu uzaylı yaratığı kontrol ediyoruz. Onu yönlendirerek yıldırım sembollerini toplamasını sağlıyor ve bu sırada şehre bölge bölge elektriği yayıyoruz. Elbette bu sırada önümüze çeşitli engeller de çıkıyor ve hem hızlı olarak, hem de nereye gideceğimizi önden düşünerek bunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.

11 TurnOn

- Advertisement -

Brainy Studio oyunlarını şöyle bir sloganla tanımlıyor: “TurnOn,” cesur bir uzaylı gezginin, ışıkların karardığı bir dünyadaki göz alıcı yolculuğunu ve büyüleyici hikayesini anlatan, akıl almaz derecede renkli ve ayrıntılı, platformsuz bir platform oyunu. Oyunun videosunu izleyip ekran görüntülerini inceledikten sonra büyük ihtimalle siz de benzer düşüncelerde olacaksınız.
TurnOn PC, Xbox One ve Mac için tasarlanıyor ve Mayıs ayı içerisinde piyasada olması bekleniyor. Brainy Studio’yu bu başarılı oyunlarından dolayı şimdiden tebrik ediyoruz ve siz takipçilerimizi de oyunla ilgili düzenleyeceğimiz etkinliği beklemek üzere lobiye davet ediyoruz. (Lobiyi bulan telefon etsin.)

TurnOn Gameplay Trailer from Romin Evgeniy on Vimeo.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler