div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Clash of Clans Finlandiya’nın vergi gelirini %20 arttırdı!

- Advertisement -

Panama belgeleri sebebiyle varlık sahibi insanların yüz renginin giderek kızarmaya başladığı günlerde beklenmedik bir gelişme belki de.

Clash of Clans üzerinde fazla konuşmaya gerek yok, sevmiyorsanız bile mutlaka denemişsinizdir. Kendi adıma denediysem de “bot profiller” aracılığıyla nasıl “kasıldığına” bizzat şahit olduktan sonra arkamı dönerek uzaklaşmıştım bu oyundan.

Finlandiya’da yerleşik Supercell tarafından geliştirilen oyun GameIndustry.biz’in haberine göre ülkenin vergi gelirlerini tek başına %20 arttırmayı başarmış durumda.

Üstelik bu yeni bir durum da değil, firmanın patronları Mikko Kodisoja ve Ilkka Paananen, 2013 yılında firmanın çoğunluk hisselerini Japon SoftBank’e satıp adam başı 54 milyon avro’yu ceplerine indirdiklerinden beri, Supercell’in ödemesi gereken en yüksek vergi miktarı neyse onu ödemesine karar vermişler, sonuç da ortada.

Finlandiya küçük bir ülke olsa da uluslararası marka dediğimiz şeyin ülke ekonomisine katkısı anlamında önemli bir örnek.

Supercell’in şimdiki değerinin 5 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler