Son yılların favori oyun türleri arasına yerleşmeyi başaran Roguelike’lar veya FRPNET’in bulduğu isimle ölmeli oyunlar, birbiri ardına bilgisayarlarımızı işgal ediyor. Enter the Gungeon’da bunların en iyilerinden biri.
Yapımcı Dodge Roll’den gelen bilgiye göre, oyun piyasaya çıkışının üzerinden bir hafta bile geçmeden 200.000 adetin üzerinde satış yapmayı başardı.
24 TL fiyatla Steam üzerinden satışa sunulan Enter the Gungeon (Ki ülkemizde fiyatı uygun, yurt dışında 15$’lık fiyat bu tarz bir oyun için hayli yüksek sayılır.) şimdiden yılın en hoş sürprizlerinden biri olacak gibi gözüküyor ve Youtube üzerinde de hayli popüler hale geldi.
Bununla birlikte oyuna son yama ile beraber DirectX 11 desteği eklendi ve oyundaki saç baş yolduran bölüm sonu canavarlarından Treadnaught da biraz nerflendi.
Eğer roguelike seviyorsanız uzak durmamanız gereken bir oyun, detaylı incelemesini LEVEL’da okuyabileceksiniz.