div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

EVE Online artık bedava!

- Advertisement -

CCP Games tarafından geliştirilen ve ilk defa 2003 yılında oyuncular ile buluştuktan sonra tam bir efsane haline gelen EVE Online, artık yola F2P olarak devam edecek.

Geçen zaman içinde, bu satırların yazarı da dahil olmak üzere çoğumuzun aklından EVE Online’a başlamak geçmiştir diye tahmin ediyorum. Oyunun eski zamanlardaki gibi aylık üyelik gerektirmesi çoğu oyuncuyu oyundan uzak tutarken, içinde benim de bulunduğum çoğu kişi de oyunun uzun öğrenme eğrisi, karmaşık yapısı ve gerektirdiği vakit sebebiyle oyundan uzak durmayı tercih etti.

Oyun, geçen 13 senede 500.000 gibi çoğu oyunun burun kıvıracağı, buna rağmen adanmış ve her ay ücret ödeyen kemik bir kitleye kavuşmayı başardı. Süre zarfında oyun ve evren giderek genişledi, oyuncu toplulukları sanal ülkeler gibi çalışmaya başladı ve hatta 2500 kişinin katıldığı ve oyunun ekonomisinde vurgun yaratan dev kumpaslar ile bile karşılaştık.

Peki oyunun free to play modülü neleri içeriyor? Öncelikle oyun Alpha ve Omega adında iki ana parçaya bölünüyor ve bunlardan Omega klonları aylık ödeme yapan oyuncular için, burada eski mekanikler aynen devam etmekte ve oyuncular bildikleri ne varsa aynı şekilde devam edebilecekler. Alpha klonları ise F2P oyuncuları için ayrılmış durumda ve yetenek setleri ve level’ları konusunda da kısıtlamalar söz konusu.

Bu durum senelerdir oyuna gönül vermiş ve para ödemiş oyuncuların “eyvah, yeni oyuncular oyunu mahvedecek” tepkisini bir nebze azaltacaktır. Sanıyorum kısa süre sonra oyuncu tepkileri anlamında elimizde daha net veriler olacak, bekleyelim bakalım.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler