div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Fallout 76: Hem yeni, hem sevdiğimiz gibi…

- Advertisement -

Efendim, birkaç gün öncesine kadar Fallout 76 cephesi ipuçları ve bilinmeyenler ile doluydu. E3 gösteriminin ardından elimizde bir araba bilgi var, açık konuşmak gerekirse içimiz de bir miktar rahatladı.

Fallout 76, daha önce Fallout Shelter‘da gördüğümüz ölçekte, minik bir kaçamak değil. Fallout 4‘ten dört kat daha büyük bir haritaya sahip olan, hikayenin daha önce hiç konuşulmadık kısımlarını önümüze getirecek olan dev bir yapım. Oyun tam da beklediğimiz gibi West Virginia eyaleti üzerine kurulmuş altı farklı bölgede geçecek ve esas olarak online tabanlı bir hayatta kalma oyunu olacak.

Online tabanlı hayatta kalma oyunu deyince çoğunuzun aklına H1Z1‘in, Rust‘ın falan geldiğini ve tüylerinizin diken diken olduğunu biliyorum ancak yapımcının söylediğine bakılırsa oyun sadece basit hayatta kalma mekanikleri kullanacak, ayrıca tek kişilik olarak da deneyim edilebilecek. Bir diğer değişim de, Fallout 4’ün aksine inşa mekaniklerinin ve bu kapsamdaki özgürlüklerin hayli genişletilmiş olması.

Peki oyun, P2P sunucular kullanıp iki saatlik oyun keyfimizin içine edebilir mi? Neyse ki bu da sorun olmaktan çıkacak, oyun Bethesda tarafında adanmış sunuculara sahip. Bu sunucularda bulunacak oyuncu sayısı ise muhtemelen 100’den az zira yapımcı sunum sırasında “lunaparkta değil, kıyamet sonrasındayız” diye bir cümle kullandı. Bir diğer konu, oyundaki V.A.T.S sisteminin durumu. Eski sıra tabanlı sisteme dönülüp dönülmeyeceği veya Fallout 4’teki sistemin üzerine neler ekleneceği şu an belirsiz.

Fallout 76 şimdiye kadar duyurduklarıyla benim heyecanımı bir kat daha artırdı, sizi bilmem. 14 Kasım 2018’i iple çekiyorum.

- Advertisement -

Bu arada unutmadan, Bethesda’nın artık alışkanlık haline getirdiği “özel koleksiyon setlerini” sevdiyseniz, Fallout 76: Power Armor Edition‘ı gördüğünüzde dibiniz düşebilir. Bu setin en önemli öğesi elbette kafanıza takıp mahallenizde dikkatleri üzerinize çekebileceğiniz T-51 Power Armor başlığı.

Haberler

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler