div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Sevgiliyle oynanacak oyunlar…

- Advertisement -

Oyunlar söz konusu olduğunda dosya konusu yazmak, bahane üretip içerik çıkartmak hayli kolay.

Eh, 14 Şubat nedeniyle de sevgiliniz ile beraberce oynayabileceğiniz oyunların da bir listesini çıkartmadan duramadık.

Baştan uyaralım, bu oyunların tamamı beraberce hoşça vakit geçirme garantili olmasına rağmen işin içine rekabet girdiğinde olacaklardan sorumlu değiliz. Little Big Planet mesela, aradaki sorunları çözme konusunda hayli iddialı bir oyun olabilir, diğer taraftan da bu “koordineli çalışma” aksadığında rahatlıkla kara kediye dönüşebilme potansiyeline sahip bir yapım.

Hani havadan size doğru uçan bir gamepad gördüğünüzde aklınıza gelmezsek seviniriz. :/

The Sims 4
Seveni kadar sevmeyeni de bol bir oyun ama kabul edelim, oyunla alakası olmayan bir sevgiliyi beraber bir şeyler oynamaya ikna etmenin en kolay yolu da bu. Eğer karakter yaratma ekranını sıkılmadan geçmeyi başardıysanız oyunun basit mekaniklerini anlatın ve izleyin bakalım neler olacak? İşte nur topu gibi, oyuncu bir sevgiliniz oldu. Bir şekilde kendisini The Sims 4’ün başından kaldırabilirseniz belki bu listedeki diğer oyunları da beraber deneyim edebilirsiniz, kim bilir?

- Advertisement -

World of Warcraft
2004 yılın huzurlu bir sonbahar gününde hayatımıza giren World of Warcraft bazı evlilik programlarından daha fazla çifti bir araya getirdi denilebilir. Oyun, sahip olduğu engin içerikler ve arkadaşlarımızla beraber oynandığında değerlenen mekanikleri sayesinde çiftlerin beraberce keyif aldıkları yapımlar arasına girmeyi başardı. Tabii çiftin sadece birisi World of Warcraft oyuncusuysa ve buluşma gününde raid varsa işler sarpa sarabiliyordu.

Little Big Planet
İşte size bazen ilişki kurtaracak bazen de ilişkiyi bitirecek bir oyun. Co-op oynanış denilince akla gelen ilk isimlerden olan Little Big Planet, çiftlerimiz birbirleriyle uyumlu bir şekilde engelleri aşabildiği sürece bolca kahkaha ve eğlence vadediyor. Aksi durumunda ise “canım geç artık şu engeli” ile başlayıp “amaağn ben bırakıyorum, bu ne yahu?” noktasına kadar gelebilen çatışmaları tetikleyebilir. Söylemedi demeyin. 🙂

Firewatch
Son yılların en güzel macera oyunlarından birisi olan Firewatch’ta özel hayatındaki sorunlar ve bazı talihsizlikler sebebiyle şehirden uzaklaşma kararı alan ve Wisconsin Ormanları’nda yangın gözcülüğü işini kabul eden bir karakteri canlandırıyoruz. Eh, güzel bir hikaye anlatımına sahip macera oyunları da çiftlerin en sevdikleri türler arasında. Hele ki bu oyun cennetten çıkma grafiklere, keyifli bir hikayeye ve bağlayıcı bir oynanışa sahipse.

Sheltered
İşte size dört kişilik bir aile kurup daha sonra bu aileyi post-apokaliptik ortamda hayatta tutmaya çalışacağınız bir hayatta kalma oyunu. Son derece güzel gözüken retro grafiklere sahip oyunu sevgilinizle oynamanızı fena halde tavsiye ederiz. Elbette oyunda kendinizin de bir birey olduğunu unutup her türlü tamirat, temizlik ve diğer angarya işleri arkadaşınıza yüklerseniz marazı yemeniz yakındır.

Guitar Hero Live
Instagram postlarında Turgut Uyar’ın güzelim şiirini ağır tahrifata uğratıp “…ama hiçbir şeye benzemiyor tutturduğum türkü. Beraber söylediğimiz zaman, oluyordu halbuki” diyen çiftleri sahneye davet ediyoruz. Bakalım en sevdiğiniz şarkıları çalıp söylerken ne kadar uyumlusunuz? Şaka bir yana, Guitar Hero Live saatlerce sürecek bir eğlence vadediyor, deneyen bilir.

Life is Strange
Oyunlardan hoşlanmayan kız arkadaşları bilgisayar oyunları bağımlısı haline getirmenin bir diğer kestirme yolu karşınızda. 15 saatten uzun hikayesini sizleri hiç sıkmadan sunan Life is Strange, bir miktar “kız oyunu” aurasına da sahip olduğundan beraberce keyif almanızı garantileyen oyunlar arasında.

Cities: Skylines
Denedik gördük arkadaşlar, şehir kurma oyunlarına kadın eli değmeden olmuyor. Neticede herkesin “şehrim yeşil olsun, park olsun, trafik olmasın, insanlar mutlu olsun” derken “gelen üç kuruşu ona harcayacağına şu çöp dağlarını temizle” diyen sağduyulu bir sevgiliye ihtiyacı var. Tam aksi durumların yaşandığı olsa da, günün anlam ve önemi diyor ve…

Mirror’s Edge
“Kızlar FPS sevmez” kalıbı son yıllarda yerle bir oldu, farkındayız. Diğer taraftan sevgilinin ilk denediği yapımın FPS olması da ilk buluşmada kendisine askerlik anılarınızı anlatmanıza benzer bir etki yapacaktır. Bunun istisnası ise Mirror’s Edge. Çünkü Faith var, çünkü çok güzel grafikler var, çünkü sanat var.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler