div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

2016 yılında bizlerle birlikte olacak en heyecan verici 50 oyun!

- Advertisement -

2015 yılı oyunlar açısından oldukça dolu geçti ve yeni yılda da heyecan dolu birçok oyun bizleri bekliyor.

Firmalar ise 2016 yılının boş geçmeyeceğinin mesajını çoktan verdiler birçok oyunun çıkış tarihi ve fragmanları yayımlandı. Yeni yılımızda hayatımıza girecek olan en heyecan verici 50 oyun karşınızda:


The Witness:
– Platform: PS4, PC
– Çıkış tarihi: PS4 için 26 Ocak, diğer platformlar için tarih belirtilmedi.

Oyun aslında çok fazla ertelendi, oyun normalde PS4 ilk çıktığı zamanlarda yani yaklaşık olarak iki yıl önce hazır olması planlanıyordu. Ancak Jonathan Blow’a göre oyun henüz hazır değildi ve yapacak çok şey vardı.

Oyunu elinize aldığınızda inanılmaz karışık ve derin olduğunu anlayacaksınız, daha önce oynadığınız hiçbir şeye benzemeyecek diyebilirim. İlk başta 8 ile 12 saat arasında süren bir oyun olacağını düşünüyordum ancak oyun bittiği zaman elimizde bunun 10 katı kadar uzunlukta bir oyun oldu. Eğer tam bir mükemmeliyetçiyseniz oyun yaklaşık 80 saat sürebilir hatta belki 100. Eğer her şeyi tamamlayan biri değilseniz bile yine de epey uzunca bir oynanış süresi var.

shot_2013.08.05__time_12_14_n01

- Advertisement -

American Truck Simulator
– Platform: PC
– Çıkış tarihi: 3 Şubat

Kamyon simülasyonları köklerine dönüyor! Yıllar önce bizleri amerikan kamyonları ile tanıştıran 18 Wheels of Steel serisinin ve Euro Truck Simulator’ün yaratıcısı SCS Software’in yeni oyunu, nihayet uçsuz bucaksız amerikan otoyollarında geçecek.

Oyuna ilişkin en önemli detaylardan biri oyunun haritalarının Google Maps’i referans alıyor olması. Bu sayede Euro Truck Simulator 2’den çok daha gerçekçi yolların tasarlanması mümkün olacak. Buna benzinli ve uzun burunlu Freightliner’ları, Peterbilt’leri ve Amerika’nın her noktası birbirinden farklı yollarını de eklediğiniz zaman oyunun ETS2’nin ulaştığı başarıyı çok daha yükseğe taşıması oldukça yüksek bir ihtimal.

002

XCOM 2
– Platform: PC,Mac
– Çıkış tarihi: 5 Şubat

1990’ların ortalarında hayatımızda önemli bir yeri işgal eden, hatta adını taşıyan bir uzay simülasyon oyunu (XCOM: Enforcer) bile yapılan oyun geçtiğimiz yıllarda bilindiği gibi reboot edilmişti. Enemy Unknown’un aldığı olumlu puanlar bir sonraki oyun olan Enemy Within ile daha da yükselmiş, oyun ciddi anlamda ileriye doğru bir adım atmıştı. Oyundan hikaye anlamında beklediklerimiz bir tarafa, oyunun grafiksel açıdan da ileri gittiğini net olarak görebilmek mümkün.

Firewatch
– Platform: PS4, PC, Mac
– Çıkış tarihi: 9 Şubat

1989 yılında geçen oyun Henry’nin birkaç kampçı hergelenin ormanın ortasından gökyüzüne fırlattığı havai fişeklerin peşine düşmesi ile başlıyor. Telsizin öbür ucunda bizi yönlendiren Delilah var ve oyun çoğunlukla bu konuşmalar üzerinden ilerlemekte. Bu telsiz muhabbetleri oyun ilerledikçe ikili arasında bir yakınlığa dönüşecek mi derken Henry’nin artık alışmaya başladığı huzurlu yaşam, bazı garipliklerin ortaya çıkması ile yerini belirsizliğe bırakmaya başlıyor.

firewatch_150305_05

Mighty No. 9
– Platform: PC, Mac, PS3, Xbox 360, PS4, Xbox One, Vita, 3DS, Wii U
– Çıkış tarihi: 12 Şubat

MIGHTY_mainart0826_fix

Street Fighter 5
– Platform: PS4, PC
– Çıkış tarihi: 16 Şubat

Fire Emblem Fates
– Platform: 3DS
– Çıkış tarihi: Amerika için 19 Şubat, Avrupa içinse henüz belirlenmedi.

lvlfef

Tom Clancy’s The Division
– Platform: PC, PS4, Xbox One
– Çıkış tarihi: 8 Mart

Son yılların en çok beklenen oyunlarından biri olan Tom Clancy’s The Division gerek açık dünya yapısıyla gerek co-op oynanışıyla ve PvP oyun yapısıyla gerekse görselliğiyle ön plana çıkıyor. Ubisoft’un merakla beklenen oyunu 8 Mart 2016’da bizlerle olacak.

Tom-Clancy’s-The-Division-3

Hitman
– Platform: PC, PS4, Xbox One
– 11 Mart

Yeni Hitman oyununun serinin eski oyunlarının açık uçlu görev yapısını geliştirmesi ve bir adım ileri götürmesi bekleniyor. İtalya, Fas, Paris ve henüz açıklanmayan başka şehirlerde geçecek olan ana senaryonun artık altıncı oyununa ulaşan bu seriye yeni bir soluk getirmesini bekliyoruz. Bunun yanında oyuna dair beklentimizi arttıran en önemli detaylardan biri oyunun kullanıcılar tarafından yaratılacak görevleri (kontrat) destekleyecek olması. Her hangi bir oyunun içine ‘modlanabilirlik’ katıldığında kendi değerini ne kadar aşabildiğini biliyoruz, açıkçası harika bir eklenti olmuş.

Hitman

Quantum Break
– Platform: Xbox One
– Çıkış tarihi: 5 Nisan

Gamescom Konferansı’nda gördüklerimize bakarsak Quantum Break’in TV dizisi de yolda. Oyuna dair bazı detayları dizi aracılığıyla öğrenebileceğiz gibi duruyor. Bu bakımdan bakıldığında Quantum Break yalnızca oynanışa değil senaryoya da büyük önem vereceğini söylemek yanlış olmaz. Oynanış yönüne baktığımızda ise elbette zaman bükme olayı son derece havalı duruyor.

Uncharted 4: A Thief’s End
– Platform: PS4
– Çıkış tarihi: 27 Nisan

İlk duyurulduğunda “Lara Croft’un erkeği işte” deyip geçtiğimiz bir serinin geride kalan üç oyunun ardından bu kadar ses getireceğini elbette tahmin edemezdik. Crash Bandicoot ve Jak And Dexter yapmak dışında bu tür bir oyun işine hiç girmemiş olan Naughty Dog’un bu kadar saygı duyulan bir firma haline geleceği de ihtimal dışıydı o günlerde bana sorarsanız.

2886491-uncharted-4_drake-sam-survived

Total War: Warhammer
– Platform: PC, Mac
– Çıkış tarihi: 28 Nisan

Once Warhammer ve Warhammer 40K oyunu arasından en fazla merak ettiğimiz ise elbette Total War: Warhammer. Creative Assembly’nin senelerce ilmek ilmek ördüğü Total War konseptini Warhammer dünyası ile birleştirecek olan oyun 28 Nisan’da bizlerle buluşacak.

nieuws20150617_totalwar_original

Star Fox Zero
– Platform: Wii U
– Çıkış tarihi: Nisan ayında çıkacak günü ise belirtilmedi.

lvlfox

Dark Souls 3
– Platform: PC, Xbox One, PS4
– Çıkış tarihi: Nisan ayında çıkacak günü ise belirtilmedi.

Dark Souls’un elbette en çok konuşulan özelliği zorluk seviyesi oldu. Neredeyse bütün RPG oyunlarından daha zor bir oyun olan Dark Souls bu zorluğu başarılı bir şekilde RPG yapısıyla birleştirmesi nedeniyle çok sevildi. Özellikle de Dark Souls 2 serinin ününü bir hayli yaydı. Şimdi ise karşımıza Dark Souls 3’le çıkıyor.

Mirror’s Edge Catalyst
– Platform: PC, Mac, Xbox One, PS4
– Çıkış tarihi: 2016 yılının ilk çeyreğinde çıkacak.

Mirror’s Edge 2 olarak beklediğimiz, lakin hem adı değişen, hem de serinin ikincisi olmaktan ziyade Faith’in gençliğine odaklanan Catalyst bu yıl bizlerle olacak. Dediğimiz gibi oyun seriyi devam ettirmiyor, tersine prequel olabilecek tarzda, Faith’in genç bir kadından bir kahramana nasıl dönüştüğüne odaklanıyor. Hem Faith, hem de oyunun sanat yönetimi yine muhteşem gözükmekte. Oyun daha önce söz verdiği gibi open-world oynanışa sahip olacak ve bir bölüm sistemi veya yükleme ekranı olmayacak.

featuredImage.img_

Hyper Light Drifter
– Platform: PC, Mac, Xbox One, PS4
– Çıkış tarihi: 2016 yılının ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor.

Hyper Light Drifter 2013 Eylül’ünde kickstarter üzerinde başlatılan bağımsız bir oyun. Proje çok kısa zamanda hedefinin çok üzerinde destek alarak gerçekliğe kavuşma şansı yakaladı.

HyperLightDrifter_P002

Overwatch
– Platform: PC, Xbox One, PS4
– Çıkış tarihi: 2016 yılının Haziran ayında çıkacak.

Overwatch, Blizzard’ın “öğrenmesi kolay, ustalaşması zor” oynanış tarzını FPS türüyle buluşturuyor. Oyuncular istedikleri kahramanı seçip altı kişilik takımlar halinde birbirlerine karşı pek çok fütüristik global lokasyonda savaşıyorlar. Hologramlı Londra sokaklarından ileri teknoloji ürünü bir Mısır piramitinin gölgesindeki Pazar yerine kadar, tüm savaş meydanları her bir karakterin özgün yeteneklerine dikkat çekmek için tasarlanmış. Ve savaşlar caddelerden çatılara ve açık gökyüzüne kadar çok acayip mekanlarda gelişiyor.

background-summary-poster.1Ny5g

No Man’s Sky
– Platform: PlayStation 4, PC
– Çıkış tarihi: 2016 yılının Haziran ayında çıkacak.

No Man’s Sky dünyası 18 kentrilyondan fazla yıldızdan oluşturulan bir dünya ve fauna da oldukça çeşitli. Her gezegenin ayrı bir atmosferi, ayrı zorlukları, ayrı bir bitki örtüsü var ve burada yer alan hayvanlar da buna göre değişiklik göstermekte. Bir gezegeni keşfettiğinizde bilgi ekranında daha önce sizin tarafınızdan keşfedildiği yazılıyor ve hayvan türleri de keza aynı şekilde.

Crackdown 3
– Platform: Xbox One
– Çıkış tarihi: 2016 yılının yaz aylarında multiplayer olarak çıkacak.

Reagent Games tarafından hazırlanan, oynanışı oldukça merak edilen oyun Crackdown 3, yeni şehri ve şehirdeki binaların yıkılış efektlerini detaylı bir biçimde gösteriyor. Yapımcıların yaptığı açıklamaya göre oyundaki her şey yıkılabilir olacak. Bunun dışında oyundaki araçların nasıl geliştirilebileceğine dair ufak ipuçları yakaladık. Yıkımın, aksiyonun ve multiplayer oynanışın bol olacağı oyun yazdan önce çıkmayacak.

Deus Ex: Mankind Divided
– Platform: PC, PS4, Xbox One
– Çıkış tarihi: Ağustos ayının 23’ünde çıkacak.

Hikaye olarak ilk oyunun öncesini oynayacağımız ve ana karakter olarak yine Adam Jensen’i kontrol edeceğimiz bu yeni oyun Deus Ex başlığıyla karşımıza çıkıyor.

2842402-deus6

Yooka-Laylee
– Platform: PC, Mac, Wii U, Xbox One, PS4
– Çıkış tarihi: 2016 yılının Ekim ayında çıkacak.

lvlyookkkaa

Below
– Platform: Xbox One, PC
– Çıkış tarihi: 2016

Cuphead
– Platform: Xbox One, PC
– Çıkış tarihi: 2016

Elbette bu oyun için de koşa koşa Xbox One alınmayacaktır fakat Cuphead, şimdiye kadar hiç görülmemiş bir atmosferde ve görsellikte, sizi geçmişe döndüren enteresan bir yapım olmasıyla büyük dikkat çekmekte. Eskinin çizgi-filmlerinin havasında hazırlanan Cuphead, özünde bir platform oyunu. Buna buğulu görüntüsü ve eskiyi hatırlatan animasyonlar ekleninceyse şimdiye kadar hiç tecrübe etmediğiniz bir görsellikte bir platform oyunu çıkıyor.

cuphead-flower1

Gravity Rush 2
– Platform: PS4
– Çıkış tarihi: 2016

Project Siren tarafından geliştirilen ve 2012 yılında PsVita’ya çıktığında çok beğenilen, oldukça da iyi inceleme puanları alan Gravity Rush’ın devamı bir sene sonra duyurulmuş, hemen ardından da tam bir sessizliğe bürünmüştü. Tokyo Game Show’da yapılan açıklamaya göre oyun ilk oyunun Remastered versiyonunu da yanına alarak sadece PS4’e özel olarak 2016 yılında piyasaya çıkacak.

Superhot
– Platform: PC, Mac, Xbox One
– Çıkış tarihi: 2016

Oyunun ana mekanlarına detayları ancak seçebildiğiniz bir beyaz renk, düşmanlarımıza ise Ruby kırmızısı bir renk hakim ve Max Payne benzeri kontrolleri Mirror’s Edge benzeri bir oynanış ve sanat yönetimi ile birleştirerek ilerlemeye çalıştığımız bir FPS oyunu.

surrnder3-1030x579

Torment: Tides of Numenera
– Platform: PC, Mac
– Çıkış tarihi: 2016

Yapımcı InXile, Torment: Tides of Numenera’nın çıkış tarihini 2016’ya ertelendi ve belirli bir tarih verilmedi. Torment: Tides of Numenera, çatışmaya girdiğimiz zaman artık daha fazla seçeneğimiz olacak. Sadece saldır ya da kaç değil. Tasarımcı Jeremy Kopman’ın dediğine göre, Torment’e yakışır bir biçimde daha fazla diyalog seçeneği ekleyip daha fazla sonuç ortaya çıkarmak istiyorlarmış. Yani en basit örneklerden biri, savaşa girdiniz ama düşmanın sayısı sizden çok, ancak yine de öldürüyorsunuz diyelim, kırılma anı geldiği zaman düşman durup sizinle anlaşmaya varmaya çalışıyor, siz de ya onu öldürmeye karar veriyorsunuz ya da bir anlaşmaya varıp çatışmaya son veriyorsunuz gibi. Bu yeni gelecek olan özelliğe ise Crisis Encounters adı verildi.

torment-tides-of-numenera

Enter the Gungeon
– Platform: PC, Mac, PS4
– Çıkış tarihi: 2016

screenshot6

Inside
– Platform: Xbox One, diğer platformlar için tarih belirtilmedi.
– Çıkış tarihi: 2016

Doom
– Platform: PC, PS4, Xbox One
– Çıkış tarihi: 2016 yılının ilk yarısında çıkacak

Söz konusu Doom olunca beklenen şey abartılı silahlar, bir çok cehennemden fırlamış yaratık, 90’lar Thrash Metali ve bolca kan oluyor. Bethesda Softworks’ün yayımlayacağı Doom’u merakla bekliyoruz.

2884163-unwilling_caco_1434321998

Sea of Thieves
– Platform: Xbox One
– Çıkış tarihi: 2016

First-person bakış açısıyla oynanan ve bir korsanı canlandıracağımız bu yeni oyun, multiplayer olması açısından dikkat çekici.

rare-sea-of-thieves-is-going-to-be-the-best-game-we-ever-made-488341-2

Kingdom Come: Deliverance
– Platform: Xbox One, PS4, PC
– Çıkış tarihi: 2016

Warhorse firmasının ortaçağ temalı ve son derece derin bir oyun yapısı vaadeden RPG’si 2016 yılında bizlerle olacak.

Firma ortaçağ temasını kullanırken de fark yaratmayı başarmış. Oyunda büyü, ejderhalar, orklar gibi fantastik öğelerin hiç biri bulunmayacak. Sizi bir ortaçağ savaşçısının yerine koymayı hedefleyen oyunun en büyük numarası ve vaadi ise savaş mekanikleri. Oyunda tek tuşa basarak 3-4 saniye içinde sonuçlanan savaşlardan ziyade adımınızı koyduğunuz yere dikkat etmenizi gerektirecek, kılıç kullanımı ve karşınızdakinin hamlelerine odaklanan yenilikçi bir savaş sistemi bulunuyor.

Offworld Trading Company
– Platform: PC
– Çıkış tarihi: 2016

OffworldLaunch_01_full

Destiny 2
– Platform: TBC
– Çıkış tarihi: 2016

Destiny, en tartışmalı ve dikkat çeken oyunlarından biri. Oyunun genişletme paketi The Taken King ile büyüyen Destiny, 2016 yılında yeni oyunu Destiny 2’yi çıkarmaya hazırlanıyor.

The Legend of Zelda
– Platform: Wii U
– Çıkış tarihi: 2016

Dishonored 2
– Platform: PC, PS4, Xbox One
– Çıkış tarihi: 2016

Dishonored’ın ilk oyununu oynamış ve bayılmış bir kitle olduğu gibi mekaniğini karmaşık bulanlar da az değildi. Studios tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayımcılığı yapılacak olan Dishonored 2, 2016 ilkbaharında PC, Ps4 ve Xbox One’a gelecek, ayrıca Dishonored: Definitive Edition’da sonbahar’da Ps4 ve Xbox One sahipleri ile buluşacak ve Dunwall City Trials, The Knife of Dunwall ve The Brigmore Witches DLC içerikleri ile beraber sunulacak.

Final Fantasy XV
– Platform: PS4, Xbox One
– Çıkış tarihi: 2016

Square Enix tarafından Xbox One ve PS4 platformlarına çıkacak Final Fantasy XV bizimle ilk defa Final Fantasy Type-0 HD’nin yanında gelen bir demo olarak buluştuğunda ilk bakışta beklentilerimizi karşılayamamıştı. Oyun daha sonra 2017 olarak gözüken çıkış tarihini geriye çekerek 2016 yılında çıkarmaya hazırlanıyor.

maxresdefault

Star Citizen
– Platform: PC
– Çıkış tarihi: 2016

Gears of War 4
– Platform: Xbox One
– Çıkış tarihi: 2016

Herkes Gears of War Remastered gibi bir oyun beklerken, sahneye yepyeni bir oyunla birlikte serinin önceki oyunlarında olmayan 2 yeni karakter çıktı. Görsel kalite olarak güncel kıvamını yakalamış görünen Gears of War 4, oynanış olarak herhangi bir yenilik sunmuyor, en azından şimdilik… Eh, oyunun çıkış tarihi 2016 yılı içerisi olduğu için bu noktayı fazla eşelememek lazım şimdiden.

Halo Wars 2
– Platform: Xbox One, PC
– Çıkış tarihi: 2016

İlk oyunu çok fazla oynadığımı söyleyemem, Ensemble Studios’un son oyunları olduğunu göz önüne aldığımızda hoş anılar bırakmadığı söylenebilir. İkinci oyun ise Total War serisini yaratan, geliştiren ve o seviyede tutmayı başaran efsanevi bir firmadan geliyor: Creative Assembly. Halo Wars 2 Xbox One ve Windows 10’a özel olarak çıkacak.

Nier: Automata
– Platform: PS4
– Çıkış tarihi: 2016

Persona 5
– Platform: PS4, PS3
– Çıkış tarihi: 2016

lvlp5

Battlefield 5
– Platform: TBD
– Çıkış tarihi: 2016

Son Battlefield: Hardline oyunuyla istediği etkiyi yakalayamayan DICE, Battlefield’ın ne olduğunu hatırlatmak için hazırlanıyor. Serinin yeni üyesi, 2016 yılında bizlerle buluşacak.

Mass Effect: Andromeda
– Platform: Xbox One, PS4, PC
– Çıkış tarihi: 2016

Mass Effect 4 – Evreni: Andromeda Mass Effect için yepyeni bir sayfa. Orjinal hikaye ile aynı evrende geçecek olmasına rağmen “Commander Shepard”ın hikayesi ya da Reaper hikayesi olmayacak denildi. Mass Effect: Andromeda, uzayın tamamen farklı alanlarını konu alacak ve söylenenlere göre “Helius Cluster”da geçecek ve tam olarak “really big” olarak, önceki oyunlara göre çok daha büyük olacağı belirtiliyor.

Eitr

– Platform: PC, PS4
– Çıkış tarihi: 2016

Horizon: Zero Dawn
– Platform: PS4
– Çıkış tarihi: 2016

Bu seferki oyunumuz tek kelimeyle post-apokaliptik-tarih öncesi diye tabir edebileceğimiz tuhaf bir dünyada geçiyordu. Robotlar, silahlı robot dinozorlar,dev ağaçlar, gizliliğe önem veren bir oynanış ve nihayetinde survival mekanikleri. Horizon – Zero Dawn’un 2016 yılında Ps4’e çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Homefront: The Revolution
– Platform: PC, PS4, Xbox One
– Çıkış tarihi: 2016

Crytek UK tarafından geliştirilen, Deep Silver tarafından ise yayımcılığı yapılacak olan birinci şahıs nişancı türü aksiyon oyunu Homefront: The Revolution 2016 yılında bizlerle buluşacak.

lvlhomefront

Ni-Oh
– Platform: PS4
– Çıkış tarihi: 2016

Yaklaşık on sene önce PS3 için duyurulan Ni-Oh, ya da yeni adıyla Nioh nihayet piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Koei Tecmo’dan geliyor olması sebebiyle çok da heyecanlanmadığımız oyun, The Witcher III ve Gothic arasındaki oynanış mekanikleri ile Dark Souls serisinin devasa boss’larını birleştiren karanlık bir dünyada geçecek gibi gözüküyor.

lvlnioh

Trackmania Turbo
– Platform: PS4, Xbox One, PC
– Çıkış tarihi: 2016

Oyun 90’ların arcade oyunları ile günümüz grafikleri ve teknolojisni bir araya getirerek, hem nostaljik tadı yakalatmak hem de görsel bir şölen sunabilmek amacında. Oyuna helikopter atılarak başlayıp, çılgın atlayışlar, taklalar atıp, checkpoint’lerden geçerek pistin en hızlısı olmaya çalışıyoruz.

Ayrıca kendi haritanızı ve pistinizi yaparak, bunu diğer oyuncular ile de paylaşabileceksiniz. Bir diğer yenilik ise, bir hayli delice aslında; bir aracı 2 oyuncu kullanacak. aynı aracı, aynı anda sürmeye çalışan iki kişi… Bu iki oyuncu senkronize hareket etmeye çalışarak aracı kullanacak.

lvlturbo

The Last Guardian
– Platform: PS4
– Çıkış tarihi: 2016

Defalarca iptal olduğuna dair söylentiler yayılan, her seferinde Sony tarafından arkasında durulduğu mesajı verilmesine rağmen en son ekran görüntüsünün üzerinden bile 5 sene geçen The Last Guardian nihayet 2016’da bizlerle buluşacak.

İyi oyunlar…

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler