div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

METUCON’un bu seneki teması: Norse!

- Advertisement -

METUCON, 21 yıldır fantastik edebiyatı, bilim kurguyu, masa üstü ve canlandırmalı rol yapma oyunlarını, e-sporu ve alt kültürün pek çok rengini Türkiye’nin dört bir yanından gelen meraklılarıyla yaymayı ve yaşatmayı amaçlar. Bu amaçla Türkiye’de yapılan en büyük ve köklü conventionlardan biridir.

METUCON’un bu seneki teması Norse’dur. Fuar alanında, kostüm yarışmasında ve oyunlarda Nordik esintiler göreceksiniz, sakın şaşırmayın. Etkinlik 22-23 Nisan tarihlerinde, ODTÜ yerleşkesinde toplanacaktır.

METUCON’a hiç gitmemiş arkadaşlar yıllardır sayısı binleri bulan, farklı yaş gruplarından, ilgi alanlarından pek çok kişinin bu etkinlikte ne bulduğunu merak ediyor olabilir.
İlk başladığı günden beri METUCON, masa üstü ve canlandırmalı rol yapma oyunlarında eşi bulunmayan bir çeşitlilik sunuyor. Geçen sene, iki günde toplam altmışın üzerinde masa üstü rol yapma oyunu açıldı ve bu sene de World of Darkness, D&D 3.5, F.A.T.E, Warhammer 40k gibi pek çok sistemde, çeşitli settinglerde çoğu orijinal oyunlar oynatılacak. Masa üstü rol yapma oyunu ya da FRP nedir bilmiyor musunuz? Sorun değil, METUCON’da, yeni başlayandan yılların FRPcilerine kadar her deneyim seviyesine hitap eden oyunlar bulmak mümkün. Ayrıca canlandırmalı rol yapma oyunlarında da METUCON, geleneğini bozmayarak iki günde de açılacak oyunlarıyla LARPseverleri cezbedecek. Ancak LARP’lara kayıt yaptıracaksanız acele edin, METUCON LARPları erken dolar. FRP ve LARP’da, GM ve oyuncu kayıt için metucon.org’u ziyaret edebilirsiniz. GM kayıtları 3 Nisan – 13 Nisan, oyuncu kayıtlarıysa 15 Nisan – 21 Nisan tarihlerinde olacaktır.

Eğer rol yapmak size göre değilse, METUCON size kollarını açmaya kaldığı yerden devam ediyor. Türlü türlü harika ürünlerin bulunulabildiği, alt kültür meraklılarının tanışıp kaynaşabildiği, masa üstü oyunlarında yıllar sürecek arkadaşlıkların kurulduğu (ya da yıkıldığı) panayır alanı, METUCON’un bu sene de gururu olmaya devam edecek. Ayrıca etkinlik alanında METU eSports’un yıl boyunca okul içinde düzenlediği LoL, CS:GO, Hearthstone ve WoW 2v2 Arena turnuvalarının finallerinin yayını ve dışarıdan insanların katılımına açık Blizzard onaylı Hearthstone Tavern Hero turnuvası da olacaktır. Tüm bunlar sizin için yeterli değilse, rekabet ve macera arayışınızı karşılamak için, METUCON’da, bilgi yarışması ve sürpriz questler olacaktır. Ayrıca türlü sürprizler ve buraya sığmayacak pek çok etkinlikle de kaliteli zaman geçireceksiniz.
Alt kültürde sıklıkla kullanılan bir tabir vardır, “partiyi bölmeyin” METUCON da bu sene parti geleneğini bölmeyerek, cumartesi gecesi Route Bar‘da kostümlü partisini gerçekleştirecek. METUCON’da yıllardır kurulmakta olan büyülü arkadaşlıkların pekiştirileceği barı ve sabaha kadar dans edebileceğiniz pistiyle ve temadan bağımsız olarak jürilerimizce değerlendirilecek sürpriz ödüllü Cosplay yarışmasıyla METUCON Kostümlü Partisi size unutamayacağınız bir gece yaşatacak.
Peki bu kadar mı? Tabii ki hayır. Daha detaylı bilgi edinmek ve gelişmeleri takip etmek için, metucon.org sitesine ve METUCON 2017: Norse facebook sayfasına gidebilirsiniz.

O kadar Norse dedik, birkaç kelime de bu konuda edelim. METUCON ailesi, bu sene Norse olan temasını, sadece nordic mitoloji olarak değil, bunun yanında protonorse (Roma öncesi genel kuzel bölgesi), Vikingler ve nordic edebiyat gibi başlıklarla da alıyor. Ama ne kadar farklı isim seçersek seçelim, nordic mitoloji, edebiyat, Vikingler, yani Norse dediğimizde aklımızda epik kahramanlar, savaşlar, ticaret, keşifler ve mead belirir. Baltalarla, kılıçlarla savaşlardan savaşlara, kahramanlıklara koşturan tanrılarının yanında gururla Valhalla’ya gitmeyi isteyen savaşçılar… METUCON bu sene sizleri de bu heyecana, bu kahramanlıklara katılmaya davet ediyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler