div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

48 Saatlik Oyun Maratonu Global Game Jam, Özyeğin Üniversitesi’nde!

- Advertisement -

Dünyanın en büyük bilgisayar oyunu tasarım etkinliği ‘Global Game Jam’, 29-31 Ocak tarihleri arasında tüm dünyayla aynı anda Özyeğin Üniversitesi kampüsünde gerçekleşecek.

Verilen temaya göre bilgisayar oyunu tasarlama esasına dayalı bir etkinlik olan Global Game Jam’in İstanbul Anadolu Yakası ayağı, IEEE Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu Öğrenci Kolu tarafından organize ediliyor. Bilgisayar oyunu sektörüne yeni yetenekler kazandıran Global Game Jam, bu sene 29-31 Ocak tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşiyor. Dünyanın en büyük bilgisayar oyunu tasarım etkinliği olan Global Game Jam’de bilgisayar programcıları 48 saat boyunca yeni bilgisayar oyunları yaratmaya çalışacaklar.

Tüm dünyayla aynı anda gerçekleşecek etkinliğin İstanbul Anadolu Yakası ayağı Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleşirken,etkinlik tam iki gün boyunca aralıksız devam edecek. Diğer bir deyişle etkinliğe katılan üniversite-lise öğrencileri ve bilgisayar programcıları 48 saat boyunca hiç uyumadan en iyi oyunu geliştirmek için çabalayacaklar.

78 ülkede 500’ün üzerinde farklı noktada 25.000’nin üzerinde katılımcının yer alacağı Global Game Jam’e katılan Türk oyunseverler böylelikle yeteneklerini gösterme şansı yakalayacaklar. Tasarladıkları oyunlar hakkında konusunda uzman jüri üyelerinden geri bildirimler alma şansına erişecek olan katılımcılar böylelikle global bir etkinliğe katılma şansı bulmanın yanı sıra kendilerini geliştirme fırsatı da yakalamış olacaklar.

Etkinliğe katılmak için herhangi bir şart yok, bilgisayar yetkinliklerine sahip olmanız yararınıza olacak olsa da, kodlama deneyimi gerekmemektedir. Tasarımcılar, geliştiriciler, sanatçılar, herkes; bir oyun geliştirilmesi doğrultusunda ellerinden geleni denemek için GGJxÖzÜ’ye katılabilir. Her yaştan oyun geliştiricilere açık olan bu etkinliğe, profesyonel veya hobi olarak oyun geliştiriyorsanız davetlisiniz.

Global Game Jam İstanbul ayağı IEEE Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu Öğrenci Kolu liderliğinde gerçekleşirken bu 48 saat süren maratona katılmak hala mümkün. “48 saat boyunca hiç uyumadan bilgisayar oyunu tasarlayabilirim,” diyorsanız Global Game Jam x ÖzÜ’de yer almak ve etkinlik hakkında detaylı bilgi almak için ggjxozu.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

ggjxozu

Haberler

1 Yorum

  1. Bir Özyeğin Üniversitesi öğrencisi olarak etkinlik hakkında oldukça bilgim mevcut. Katılmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Geçen seneki etkinliğin videosunu internetten bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler