div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Adr1ft: Uzayda işler ne kadar ters gidebilir?

- Advertisement -

Bugüne kadar yapılmış onca 3D destekli film içinde Gravity’nin verdiği hisleri verebilen kaç film seyrettik? Neredeyse hiç, değil mi?

Gerçekten sizi 3D atmosferin içinde hissettiren, uzay boşluğundaki o sınırsız yalnızlığın, nefes alıp verişlerin, elinizi uzatsanız tutabilecekmişsiniz gibi gelen ama bir daha asla ulaşamayacağınızı bildiğiniz, ağır ağır uzaklaşan yaşam kapsülünün hissettirdiklerini, boğazınızı aynı derecede düğümlemeyi hedefleyen bir oyun var artık: Adr1ft

Sızdırılmış E3 videosunda da görüldüğü gibi, uzayın sonsuz boşluğu içinde görevinizi yerine getirmeye çalışan bir astronot’u oynadığınız oyunda ‘uzay çöpü’ denilenden çok daha büyük bir problem ile yüzleşiyorsunuz. Henüz sebebini bilmediğimiz bir şekilde bir uzay gemisi önünüzden geçip gidiyor ve geride uzay istasyonunun kalıntılarından ve başımıza bela olacak milyonlarca uzay çöpünden başka bir şey bırakmıyor.

Oyun son zamanlarda epey talep gören ‘survival’ türünü gerçek anlamda bir üç boyutlu ortamla buluşturmayı hedefliyor ve eşyanın tabiatından dolayı size doğru uçan küçük bir civatanın uzay ortamında en büyük düşmanınız olabileceğini de düşünürsek, bolca da gerileceğimizi garanti ediyorlar. İki kişilik bir ana ekip tarafından kurulmuş Three One Zero tarafından VR desteği ile Unreal Engine 4 kullanarak geliştirilen Adr1ft, Eylül ayında PC, Ps4 ve Xbox One için çıkacak.

Not: Biz bu haberi yazarken fonda gerçek bir astronot olan Chris Hadfield’ın yeniden yorumladığı David Bowie şaheseri, “Space Oddity” vardı. Elbette ailesine kavuşmak için gün sayan bir astronot söylediğinde sözleri de biraz değişmiş, siz de deneyin, bayılacaksınız 😉

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler