div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

AGFA eski arşivlerini kurtarmak için Kickstarter’da!

- Advertisement -

Haberini yaptığımız onca Kickstarter projesinden sonra, konumuz bu defa bir kurumun eski film makaralarını kurtarmak için gösterdiği çaba.

2009’da kurulan ve kendisini 1960-1990 arasında küçük bütçelerle çekilmiş yasa dışı dehşet, korku ve diğer türlerden filmlerin korunmasına adayan AGFA (American Genre Film Association), Texas’ta bulunan merkezlerinde 35mm’lik, 6000 makaradan fazla dönem filmi barındırmakta ve bunların çürüyüp gitmemesi için 30.000 dolarlık bir 4K film tarayıcıya ihtiyaç duymakta. Üstelik bunu sadece bir dönem kültürünün yok olmaması adına, herhangi bir kar gözetmeden yapmaya çalışan AGFA’nın destekçileri arasında yerel film yapımcıları ve tutkunları kadar Alamo Drafthouse’un kurucuları Tim ve Kerry League ile tanınmış film yapımcıları Nicolas Winding Refn ve Paul Thomas Anderson da yer almakta.

860ba22ad929d0ae3d1178976fbe7d2c_original

1990 yılında Mike Vraney tarafından kurulan Something Weird ise kendisini sinema tarihinde yapılmış en az tanınan, en “aşırı” filmleri bulmak, gün yüzüne çıkartmak ve korumak için kurulmuş bir oluşum. Kurucusu Mike Vraney’in Akciğer kanseri ile uzun süren savaşını 2014 yılında kaybetmesinin ardından eşi Lisa Petrucci tarafından devam eden oluşum bu kez AGFA ile işbirliği yapmakta ve ellerinde bulunan binlerce makara 35mm filmi zamanın yıpratıcı etkisinden kurtarmak için 30.000 dolarlık bir 4K film tarayıcıya ihtiyaç duymakta.

Kickstarter’ın bitmesine 8 gün kala 628 destekçiden $29,080 dolar toplamayı başaran AGFA ve Something Weird’a iyi şanslar diliyoruz, muhtemelen hedefe bu kadar yaklaşmışken bu güzel çabaları sonuçsuz kalmayacaktır.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler