div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Arcanum’un devam oyununun dökümanları açığa çıktı!

- Advertisement -

Troika’nın RPG’lerin en parlak zamanında ışıl ışıl parlayan oyununun bir devamı olabilirmiş.

Arcanum: Of Steamworks and Magic Obscura’yı eski oyuncular hatırlayacaktır. Baldur’s Gate’lerin, Icewind Dale’lerin, Nox’ların zamanında piyasaya çıkan ve Troika Games’in kaderini çizen oyunlardan biri olan bu steampunk yapım ne kadar derin, ne kadar muhteşem ise bir o kadar da bug cennetiydi. Troika’nın sonraki oyunlarında da (Temple of Elemental Evil, Vampire the Masquerade: Bloodlines) bu çizgiyi aynen koruduğunu hatırlatmak lazım. Özellikle türün hayranıysanız bu üç oyuna muhtemelen aşık olmuş ve çıldırtan hatalarını görmezden gelmişsinizdir, mümkün olduğu kadar.

Jason Anderson, Tim Cain ve Leonard Boyarsky tarafından kurulan Troika Games 2005 yılında kapılarını kapattı, onca iyi anı ve üç muhteşem ama sorunlu oyun ile beraber. Firmanın kapanışının üzerinden 10 yıl geçtikten sonra Arcanum’un devam oyunu Journey to the Center of Arcanum’a ait bir döküman ortaya çıktı.

Tim Cain bu dökümanın doğruluğunu onaylarken, bu isimde bir oyun olduğunu ve Source Engine kullanılarak tasarlanmasının düşünüldüğünü açıkladı, bu da üzüntümüzü arttıran bir diğer etken. Eğer yapılabilseydi diğer üçü gibi senelerce hatırlayacağımız bir oyun olacaktı muhtemelen ama kim bilir belki bir gün Kickstarter için haberini yayınlarız, ne dersiniz?

Haberler

2 YORUMLAR

  1. 6-7 yıl önce bi level dergisiyle gelen dvd de Arcanum u vermiştiniz. Oyunla böyle tanıştım ve yıllarca oynadım. Fakat dvd im kayboldu ve bilgisayar değişti. DVD ye ya da verdiğiniz set up dosyalarını nasıl edinebilirim. İnternetten GOG versiyonu falan varda çok sıkıntı çıkarıyorlar ve update edilmiş oluyor. Bu da grafik hatalarını vs yanında getiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler