div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

ARMA ve DayZ’nin yapımcısı kendine tank satın aldı!

- Advertisement -

Sivil hayatında tank sahibi olan ünlü isimlere Bohemia Interactive de eklendi.

Bilindiği gibi Iron Maiden’ın efsanevi solisti Bruce Dickinson’ın kendisine ait 1943 model bir T-34-85 tankı var ve çalışır durumda. War Thunder’ın yapımcısı Gaijin’in de bir T-44 hurdasını satın alıp aslına uygun şekilde restore ettikten sonra Kubinka müzesine bağışladığını biliyoruz.

Bu defa Operation Flashpint, ARMA ve DayZ gibi oyunların yapımcılığını üstlenen Bohemia Interactive kendisine demilitarize edilmiş ve bir çok ülkenin envanterinde bulunan T-72 tankı satın aldı, hatta bunun için bir de video çekti.

İlk defa 1973 yılında savaş meydanlarına inen ve şimdiye kadar 25.000 adetten fazla üretilen T-72, Yunanistan dışında tüm komşularımızın silahlı kuvvetlerinin ana tank gücünü oluşturuyor.

Üretimi ve bakımı kolay, ucuza idame edilebilen bir tank olmasına rağmen özellikle günümüzün şehir savaşlarında çok yetersiz kalan, mermilerinin taretteki yerleşim konumunun yarattığı güvenlik açığı sebebiyle “Venediktov’un meşalesi” lakabıyla da anılan T-72 muhtemelen Çek Cumhuriyeti tarafından rezerv hizmete alınıp daha sonra hizmet dışı bırakılan tanklardan biri.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler