div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Armored Warfare’i sizler için test ettik.

- Advertisement -

Armored Warfare ile günümüz tankları geldi çok sevindik. Hele de benim gibi World of Tanks’ı neredeyse en başından beri çılgınlar gibi oynamış biri için büyük heyecandı aslında. Artık ikinci dünya savaşına ait (1950’lerin aletleri de vardı WoT’ta ama olsun) tanklar dışında, günümüz tanklarını da kullanarak şov yapabilecektik.

Tabi oyun şu an beta aşamasında, bu yüzden burada yazacağım her şey, beta süreci sonrası değişebilir. Daha iyi de olabilir, daha kötü de… Bu durum tamamen firmanın elinde olan bir şey. Ama günümüz tankları; Amerikan m1 abrams, Alman leopard 2, İngiliz Challenger 2 ve Rus T90… Hatta ileride Altay‘ın da ekleneceğini duymuştuk. Tamam Altay’ın ne kadar iyi bir tank olduğu veya olmadığı tartışılır ama hangimizde bir oyun oynarken milli duygular kabarmıyor ki?

Beta sürecine dahil olunca karşımıza ne geldi, biraz anlatmam lazım. İlk izlenim önemlidir değil mi? Bir oyunda ilk izlenim nedir; arayüz ve grafiklerdir. Sonra oynanabilirlik gelir. Armored Warfare’in arayüzü nispeten iyi olsa da, grafikler maalesef beklediğimin çok altında oldu. Büyük bir hayal kırıklığı yarattı açıkçası. Evimde iki farklı bilgisayar var, birinde GTX 960 var diğeri ise ortalama bir laptop… Yani oyunu hem en üst seviyede hem de en alt seviyede görebilme şansım var. Full ayarlarda bile insanı etkileyen bir görüntüye sahip olmayan oyun, en düşük özelliklerde de çok cılız kalıyor. World of Tanks ve Warthunder gibi rakipleri karşısında bu konuda gerçekten çok geride kalıyor. Hele de WoT’ta düşük güce sahip bilgisayarlar için ayrı, üst cihazlar için ayrı render sistemi ile yüksek fps ve görüntü kalitesi oluşurken; wot’u ortalama özelliklerde 60fps çalıştıran laptopum; Armored Warfare’i en düşük özelliklerde 21FPS’yi geçemiyor. Bu da demektir ki, oyundaki grafik optimizasyonu maalesef kötü durumda. Beta süreci boyunca aşmaları gereken en önemli detay belki de budur. Herkes üst seviye bilgisayarlara sahip değil. Kaldı ki, en üst ayarlarda bile çok da güzel değil oyun. Gölgelendirme ve ışıklandırma göze hoş gelen detaylar sunmuyor. CryEngine ile çok daha şahane işler yapılabilirken, tecrübesizlik olmuş diyelim.

armoredwarfare

Gelelim şimdi oynanabilirlik ve oyunun içeriğine. Elbette ister istemez Warthunder ve World of Tanks ile karşılaştırma yapacağız. Zaten rakipleri de bunlar. Ancak Warthunder’ı da ayırabiliriz. Zira o biraz daha simülasyon kısmı ile önde olduğu için (arcade tarafında WoT’un arkasında kalıyor); Armored Warfare’in asıl rakibi World of Tanks oluyor. Oyunun iki ayrı ana kısmı var; biri PvP diğeri PvE. PvE kısmı co-op mekanizması. PvP kısmı ile bire bir WoT kopyası. Şahsen böyle bir oyunda PvE yerine, PvP tercihimdir. Ki beta sürecinde en çok test edip incelediğim nokta da bu. Savaşa her girdiğimde, oyunun şu an için kötü bir world of tanks kopyası olduğu hissi sarıyor her yanımı. Bu histen kurtulamadığım için de bir kaç aydır ara verdiğim, elimi sürmediğim WoT’a bile geri dönüş yaptırdı bana. Tecrübeli bir sanal tankçı olmamın verdiği avantaj ile AW içerisindeki savaşlarda, başarılı bir performans sergiledim. Zevk aldım mı? Evet biraz… Ama bana sık sık bu oyunu oynatacak bir sebep bulamadım. Benim için tek artısı günümüz tanklarına sahip olması. Eğer olurda WoT günümüz tanklarını (1 nisan şakası olarak sunmuşlardı bir kere) oyuna dahil etmeye karar verirse, Armored Warfare daha başlayamadan son bulur.

32_t-64a_t-64_ummirq

Bu tarz, rekabeti güçlü olan bir alana giren oyunların yenilikler katması mecburidir. Örneğin, LoL ve Dota’nın elindeki MOBA piyasasına Heroes of Storm nasıl böyle güçlü girdi? Değişik yapısı ve yenilikleri sayesinde. Armored Warfare’in tek sunduğu yeniliğin, yeni tanklar olması bir yenilik olarak sayılamaz. Ama bu tarz bir oyuna eğer ki yeni başlayacak biri iseniz, o zaman daha çok keyif alacağınız kesindir. Genel olarak iyi bir yanını sayamadığıma bakmayın; oyun betada ve daha başlarda. Gelişecek çok yanı var. Ayrıca karşılaştırma yapmayınca da kötü değil. Sonuçta diğer oyunlarda nerelerden, nerelere gelmeyi başardılar.

- Advertisement -

Oyunla ilgili daha detaylı bilgileri, oyunun resmi internet sitesinden inceleyebilirsiniz. Hem de beta süreci için hala açık olan başvurulara da katılabilir, belki sizler de oyuna katılabilir ve kendiniz test edebilirsiniz.

Umuyorum ki oyun betayı gelişerek geçer ve bu tarza yenilikler katarak kendisine bir yer bulur ve bizleri de sevindirerek, oynamak için sebep verir.

Erman Utku Erciyas

Haberler

2 YORUMLAR

  1. indiriyoruz bakalım bu tank oyunlarına world of tanks oyunun ıle basladık sadece yenı nesıl tankları merak edıyorıum ve oyunun oynanabılırlıgını belkı de daha ıyıdır

  2. World Of Tanks’i çok seviyorum. Hem grafikleri iyi hem de oynanışı. Ama oynanışı biraz zor. Armored Warfare iyi bir oyun olcak gibime geliyor. Oynanışı iyi olursa WOT’ un önüne geçecektir muhtemelen. Merakla bekliyorum:-)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler