div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

AVM içinde VR Roller Coaster deneyimi!

- Advertisement -

Sanal gerçeklik günden güne hayatımıza daha çok entegre oluyor ve artık birçok farklı yerde uygulamaları görülebiliyor. Hızla gelişen bu teknoloji yeni pazarlar oluşturmaya ve insanların hayatlarına bir çok noktadan dahil olmaya hazırlanıyor.

Ülkemizde de bu konuda örnek niteliği taşıyan çalışmalar yapılmakta. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri Codemodeon’un hazırladığı Roller Coaster. Cevahir’in mimari çizimleri baz alınıp, 3d olarak modellenmesiyle hazırlanan bu oyun, Türkiye’nin en kapsamlı sanal gerçeklik projesi. Oculus Rift gözlüklerini kullanarak, gerçek bir Roller Coaster’daymış hissiyle AVM’nin en üst katına kadar tırmanıp hızla iniş yapmaya başlıyorsunuz. Rayların önünde duran camı kırıp geçebiliyor, hatta sizi takip eden bir drone’a bile denk gelebiliyorsunuz. Oyunu dört kişi aynı anda deneyimleyebildiği için, proje çoklu kullanıcı özelliği taşımasıyla da öne çıkarıyor. Dev bir ekranın konumlandırıldığı etkinlik alanına gelen ziyaretçiler de bu ekran üzerinden deneyime ortak olabiliyorlar. Az önce yürüyerek önünden geçtiğiniz bir mağazaların, bu sefer Roller Coaster ile yanından geçmek oldukça eğlenceli.

Cevahir’in 10. yıl kutlamalarına özel olarak tasarlanan Roller Coaster projesi, Altın Yolculuk ismiyle ziyaretçilerin karşısına çıkıyor ve hafta içi 10.00’dan 20.00’a kadar eğlenceli vakit geçirmenizi sağlıyor.

Bu sıradışı deneyim, 10 Kasım’a kadar ziyaretçilerle buluşmaya devam edecek.

VR Project – Roller Coaster In The Shopping Mall – 4 Player Experience from Codemodeon on Vimeo.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler