div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Basketbol oyunlarının geldiği son nokta: NBA 2K16 MyCareer modu

- Advertisement -

2K Sports’un hayatımıza getirdiği “basketbol simülasyonu” modeli o kadar içimize işledi ki, 2K bu işe girişmeden önce ne yapıyorduk hatırlamak zor.

Hadi biraz hafızamızı canlandıralım, benim kendi adıma oynadığım ilk doyurucu basketbol oyunu DOS üzerinde çalışan Lakers vs Celtics idi ve all-star takımları hariç 8 takım ve 12’şer oyuncu seçeneği ile hala tadı damağımda kalan, üstelik çok uzun süren bir keyif haline gelmişi benim için. Oyunun zorluk seviyesi o kadar iyi ayarlanmıştı ki ne kadar ustalaşırsanız ustalaşın, oyuncularınız kötü günündeyse gidip oyundaki en zayıf gözüken takım olan Phoenix Suns’tan fark yemeniz işten değildi. Üstelik oyuncunun şut & faul yüzdesi ne ise o kadar etkili olabiliyordu, yani sizin tuşa ne kadar süre basılı tuttuğunuz ile alakası yoktu, bu çoğumuzun halen NBA 2K oyunlarında kullandığı seçenek.

Daha sonra NES’te Tecmo NBA Basketball günlerimiz başladı. Oyunun grafikleri, oynanışı ve kalitesi belki önceki gibi değildi ancak tüm NBA takımları ve tüm oyuncular, üstelik gerçek isimleri ile karşımızdaydı. Oyundan en az Lakers & Celtics kadar keyif aldım, Ayça ile okul dönüşleri az maç yapmadık karşılıklı. Karşınızda sırf çok seviyor diye tüm topları Dennis Rodman üzerinden kullanan biri varsa yenilgi yüzü görmeniz zordur.

NBA Live’ı ben 97 yılında yakalayabildim, hani şu Jordan’ın son bir muhteşem sezon için geri döndüğü, Houston Rockets’ın Drexler & Barkley & Olajuwon ile muhteşem bir takım kurduğu sezonda. Açık konuşmak gerekirse yine muhteşem keyif aldım, ancak oynanıştaki denge problemleri Live 97’den oyunun ara verdiği yıla kadar bir türlü düzeltilemedi, rakibin oyun kurucusu kim olursa olsun (Slider’larımız olmadığı ve oyunun basketbol AI’si zayıf olduğu için) size gidip 50 sayı atıyordu ve kim olduğunun da fazla bir önemi yoktu. Brevin Knight’tan her maçta 45 sayı yediği için oyunu bırakan insan tanıyorum, o derece.

Sonra 2K serisiyle tanıştık ve serinin son oyunu 29 Eylül’de satışa çıkmak üzere, yine olan değişikliklerin (daha iyi grafikler, daha güncel kadrolar, oyun hissinin artması, yeni hareketler) yanında MyCareer modu şimdiye kadar görmediğimiz kadar detay ve yenilikle geliyor. Bu güne kadar bu moddan uzak durmuş olan bendeniz de merakla bekliyorum. Aşağıda son fragmanı izleyebilirsiniz, bakalım ne diyeceksiniz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler