div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Batman: Arkham Knight’ın PC macerasında 2. gün!

- Advertisement -

Eh başlıktan nereye gelmek istediğimiz üç aşağı beş yukarı belli olmuştur artık. Batman: Arkham Knight’ın PC macerası oldukça sıkıntılı başladı ve son iki gün Warner Bros için hayli yoğun geçti sayılır.

Batman serisinin en yeni, en büyük, en fazla beklenen oyununun E3 gösterimine kadar uzun süre yeni görseller ve videodan mahrum kalmıştık bilindiği gibi. Warner Bros’un E3’de gösterdiği oynanış videosu bu açıdan hepimizi olumlu anlamda ters köşeye yatırdı diyebiliriz. Oyundaki fps mekanikleri, grafiklerin kalitesi ve diğer tüm detaylar tam da beklediğimiz gibiydi aslında, derken aksilikler başladı.

Bu arada, sonda tekrar değineceğiz ama yine de belirtelim, teknik problemleri bir kenara atarsak oyunun aldığı notlar muazzam arkadaşlar.

Batman_Collec-720x405
[title type=”h4″]Varan 1: Batmobile Collector’s Edition iptal edildi.[/title]
Oyunun çıkmasına altı gün kala ilk aksilik bu oldu. 1:35 ebatında bir Batmobile, Skin-pack, bir artbook, çizgi roman ve oyunun kopyası ile çıkacak olan ve yukarıda fotoğrafını gördüğünüz Collector’s Edition, Warner Bros’un set içeriğinde verilen Batmobile’in kalitesinden tatmin olmaması üzerine iptal edildi. Daha önceden seti ön sipariş edenler için paralarını geri iade seçeneği veya daha ucuz Collector’s Edition’a geçiş artı para iadesi seçeneği devreye alınırken, firma oyunu satın alanlara tüm skin paketlerinin (52 adet) ücretsiz olarak sunulacağını duyurdu.

[title type=”h4″]Varan 2: Warner Bros’tan feci bir PC sürümü daha![/title]
Mortal Kombat 9, Mortal Kombat X, Injustice, ve şimdi de Batman: Arkham Knight, ortak yönleri tamamının Warner Bros’tan çıkması ve fena halde aceleye getirilmiş, bug listesi buradan köye yol olacak kadar uzun PC sürümleri. Oyun çıktığı gün optimizasyonunun felaket derecede olduğu, 30fps’ye limitli olan oyunun ekran kartı ayırt etmeksizin (3500tl’lik Titan X dahil) fena halde performans sorunu yaşadığı ortaya çıktı.

Oyunun özellikle şehirde süzülür veya araç kullanırken 8-10fps’ye kadar düşen detayları, AMD kullanıcılarında saniyede bir kareye kadar düşüyordu ve pek çok kullanıcının da Steam’in iade politikasına başvurmasına neden oldu. Bu arada eğer ekran kartınıza güveniyorsanız (bir sonraki maddeye bakın) oyunu 60fps’de çalıştırmak için yapmanız gerekenler şunlar;

-…:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Batman Arkham Knight\BMGame\Config\BMSystemSettings.ini dosyasını bulun.
– Ctrl+f tuşlarını kullanarak maxfps yazın.
– Alanın karşısındaki 30 rakamını 60 yapın.
– Dosyayı kaydedin ve oyunu açın.

- Advertisement -

[title type=”h4″]Varan 3: Daha ilk saatlerde minimum sistem gereksinimleri değiştirildi.[/title]
Elde edilen ilk verilere göre bahsi geçen fps düşüşleri özellikle AMD ekran kartı kullanıcıların başını daha fazla ağrıtmıştı. Warner Bros optimizasyonlar yapılana kadar kolay olanı seçti, minimum sistem gereksinimlerini değiştirdi, bu yüzden de iade yoluna başvuran oyuncular oldu. Yeni minimum gereksinimlere göre bir Nvidia tarafında bir GTX 660 işinizi görürken, AMD tarafında minimum bir Radeon HD 7950 sahibi olmanız şart.

Güncel minimum sistem gereksinimleri:

OS: Win 7 SP1, Win 8.1 (64-bit Operating System Required)
İşlemci: Intel Core i5-750, 2.67 GHz | AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz
RAM: 6 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 (2 GB Memory Minimum) | AMD Radeon HD 7950 (3 GB Memory Minimum)
DirectX: Version 11
Ağ: İnternet bağlantısı gerekli
Boş alan ihtiyacı: 45 GB boş alan

[title type=”h4″]Varan 4: Birinci gün yaması geldi (3.5gb)[/title]
Batman: Arkham Knight hem oyunun kalitesi, hem aldığı puanlar, hem de aceleye getirilmiş PC versiyonu ile kendi hikayesini yaratmaya devam ederken Ps4’e birinci gün yaması geldi. 3.5gb boyutundaki yama aşağıdakileri sorunları düzeltmeyi vaadediyor. Xbox One versiyonu için ise henüz bir bilgi yok.

-Performans iyileştirmeleri
-Kararlılık düzeltmeleri
-Rival puanları ekşendi
-Batsuit skin’i eklendi.
-“A Matter Of Family” ek içeriği
-Genel oynanış, grafik, ses, arabirim ve çeviri düzeltmeleri

sfwer34

Tüm bunları bir kenara bıraktığımızda oyunun aldığı ilk inceleme puanları son derece yüksek. Temmuz sayımızda Batman – Arkham Knight’ın detaylı incelemesini, Tuna Şentuna’nın kaleminden okuyabileceksiniz.

Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler