div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Bir Oyuncunun Hatıra Defteri: World of Warcraft

- Advertisement -

Azeroth’tan derin notlar…

Buraya “Biz zamanında…” demeye geldim yine. Depreşti anılar, WoW’un yeni Legion ek paketi de gündeme girmişken, WoW’a tekrar dönüş tripleri de varken hatta, dedim bi’şeyler karalayayım. WoW’a dönmem an meselesi, sadece iş kafama takılıyor, yetiştirebilir miyim diye… Ama içerden bi’şeyler de ısrarla hesabı aktif etmem için dürtüyor… Muhtemelen, bu yazı bittikten sonra aktif ederim, neyse…

WoW tayfasının eskilerindenim ben de, hani şu WoW’un o “en güzel zamanları” diye konuşan tayfadan. O zamanlarda PS2’yi bir kenara atmış ve yeni PC donanımımla oyundan oyuna akarken, bir tavsiye sonucu WoW’u denemeye karar verdim. Hatta yalan olmasın, korsan server’da başladım. Gerçi oyunun orjinali nasıldır acaba tribine kapılmam ve orjinal server’lara abone olmam çok sürmedi. Nasıl bir oyundur ama WoW, hele yeni başlayan biri için, hele ki o zamanda…

İlk maceram bir Human Warrior’la başladı. Adı da Elingath… (Bayılırım fantastik isimler uydurmaya.) O zaman WoW’da level atlamak bir mesele. Hükümet zoruyla level atlarken, bir de level 60’a ulaşmanız lazım. Azeroth’da o zamanlar sadece Eastern Kingdoms ve Kalimdor bulunuyor. Northshire’da gözümü açıp soluğu Goldshire’da alıyorum. Arada sırada yolum Stormwind’e uğruyor, ben saatlerce, yeri geliyor günlerce ekran başındayım. Ufuk diye de bir can dostum vardır o zamandan hatta, az kahrını çekmedik birbirimizin. Savasci rumuzuyla efsane bir Tank’tır kendisi, yanlış olmasın.

Géwrasha 01

Warrior’un bana uygun bir karakter olmadığını anladıktan sonra Elingath, Paladin oluverdi. (Paladin atının beleş olmasının bu konuyla ilgisi yok.) Paladin’le epey takıldıktan sonra melee karakterlerin bana uygun olmadığı ortaya çıktı ve soluğu bir Human Mage’de aldım: Géwrasha. Kel bir büyücüdür kendisi ve dostu Ufuk’la derin bir mazisi de vardır. Stormwind’in peynircisinden ilginç kareleri vardır hatta. İlk level 60 olan şahıs da ta kendisidir.

Şöyle bir detay hatırladım şimdi. Bir yandan level kasarken, bir yandan para biriktirmek epey zordu ya o zamanlar. İlk atımızı almak için Ufuk’la az debelenmedik. Düşünün ki Stranglethorn Vale haritasında yayan koşuşturduğumuz olmuştur. Oralar hep tarlaydı hatta. (Öffff…) Level 40’ta alınıyordu o at ama, hiç kolay değildi işimiz. O zamanlar yine öyle hali hazırda add-on’lar da olmadığı için bir quest’i okuyup araştırıp, kovalayıp bitirmemiz gerekiyordu. Her dungeon girişinde bir tane olan Meeting Stone’ların yamacında az kamp ateşi yakıp beklemedik.

Kurulan Guild’ler, harcanan emekler, neler var daha işin içinde… Anatolia diye bir Guild’imiz vardı hatta, epey geliştirmiştik kendimizi ama sonunda imparatorluk içten çöktü ve bireysel takılmaya başladık. İlk ek paket The Burning Legion’ın açılış gününe şahit olmak gibi bir şeref sahibiyim. O Dark Portal’ın önünde biriken kalabalığı, Portal’ın açıldığı o ilk gün server’ların çöküşünü, dün gibi hatırlıyorum neredeyse.

- Advertisement -

WoWScrnShot_091406_075109

Böylece level 70 olduk ve hayatımda ilk defa WoW’u bıraktım. Ta ki o muhteşem ek paket, Wrath of the Lich King, ortama damgasını vurana kadar… Hayatımdaki ilk ve tek sonuna kadar oynadığım ek pakettir o. 10 kişilik raid ekibimizle Sindragoza’ya kadar gelip, birkaç defa avucumuzu yaladıktan sonra Lich King’i başka bir bahara bıraktık. (O bahar da hiç gelmedi ama neyse…) Bir King Slayer olamadık ama oraya kadar tattığım haz da bana yeterdi zaten.

Bu zamandan sonra WoW’a her dönüşüm, yeni bir ek paketin piyasaya çıkışına denk geldi. Cataclysm’den sonra Mists of Pandaria, şimdi de Warlords of Dreanor. Hatta bu son paketin tadına da hiç bakmadım. O yüzden benim WoW’a tekrar bir dönüş yapmam şart. 90 olması gerekirken, 80 üzeri bir karakterim yok henüz. Şu Géwrasha’yı alayım ben, yeniden bir yollara düşeyim, böyle olmayacak. Hatta adetimdir, oyunu dijital almayıp gidip kutulu alayım. Kitaplığımızdaki yer bozulmasın… Belki yeni bir makaleyle WoW’un yeni halleri konusunda karşınıza tekrar çıkarım. Görüşmek üzere…

Ertekin Bayındır

Haberler

3 YORUMLAR

  1. Arkadaşım lich kingin tanıtım videosunu izletti o gün hayran kaldım hemen başladık oynamaya bizde korsan serverda başlamıştık 😀 ilk karakterim blood elf paladin 20 lvl olana kadar tam 1 ay geçmişti 😀 az yürümedim yollarda 1 saat sürüyordu başka mape geçmem hiç kitap okumazdım ama 3 tane kitabı vardı wowun hepsini bitirdim 1 haftada 😀 Horde diye attı kalbim her zaman 😀

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler