div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Blizzard’dan Candy Crush sürprizi!

- Advertisement -

Mobil oyun pazarının gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden Candy Crush Saga’nın yapımcısı King, Activision Blizzard tarafından 5.9 milyar dolara satın alındı.

Bu minik şekerciklerin hayatınızı ne zaman tüketmeye başladığını hatırlayabiliyor musunuz? Ben açıkçası Candy Crush çılgınlığından bir şekilde uzak durmayı başardım, annem ise şu anda 400’lü bölümlerde sinir krizi geçirmeye devam etmekte. Neticede sevelim veya sevmeyelim, bu oyun son beş yılın en büyük çılgınlıklarından birisine dönüşmüş durumda.

Diğer taraftan da söz konusu olan mobil oyun pazarının en karlı oyunlarından biri olsa bile, King’in satın alınması beklemediğimiz bir hamle. Sürecin 2016 yılı ilkbahar aylarında başarılı bir şekilde tamamlanması bekleniyor ve ortaya çıkan rakamlar da baş döndürür cinsten. Blizzard’dan yapılan açıklama da King’in satın alınmasının firmanın mobil oyun pazarındaki hakimiyetini arttırma gayesi taşıdığını açıkça ortaya koyuyor.

Bu alım Activision|Blizzard’ı en başarılı video oyun serilerinden olan Call of Duty, on yıldır tahtından inmeyen World of Warcraft ve en başarılı mobil oyunlardan Candy Crush gibi yapımların üçüne birden sahip hale getirmiş durumda.

Haberler

2 YORUMLAR

  1. Sevgili yazar kardeşim. Gidip biraz Türkçe çalış. Metinleri ingilizcesinden google translate ile çevirme. Kendin yaz. Ama cümleleri devirme. Önce düzgünce yaz. Yazıyorsan sorumluluk alıyorsun demektir. Yaptığınız işin hakkını veriniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler