div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Chaos Reborn, ay sonunda Erken Erişimden çıkıyor.

- Advertisement -

Veeee tam sürüme geçiş yapıyor! XCOM’u yapan isimlerden biri olan Julian Gollop, Chaos: The Battle of Wizards’ı remaster yapmak için Kickstarter kampanyası başlatalı bir buçuk yıl oldu, erken erişim dedik şimdi onunda sonuna geldi ve 26 Ekimde artık tam sürüme geçiş yapıyoruz. Zaman çok hızlı geçiyor… Kickstarterdan 210.854 dolar toplamayı başaran Julian, gerçekten çok iyi bir iş çıkardı. Söz verildiği gibi Single-Player moduda mevcut.

Chaos: Reborn, abisi gibi tur bazlı strateji oyunu. Herkes bir büyücüyü oynuyor ve oyun boyunca herkes büyücülük yapıyor, işte büyü savurmak ya da bir canlı yaratmak gibi. Bunu herkes sırayla yapıyor. Abisi gibi işte ama tek bir farklı yanı var. Çok kritik bir yanı olan Reborn’da, bir Giant yaratabilme ihtimaliniz %40, eğer başarısız olursanız turunuzu kaybedersiniz ve öylece bakakalırsınız. Ancak başka bir seçeneğiniz daha var ki oda fake büyü atmak. Yani sahte bir giant yaratıp ilüzyon yaratabilirsiniz ve psikolojik olarak rakiplerinizi korkutabilirsiniz ama bunun da bir riski var, eğer rakibiniz sizin sahte yaptığınızı düşünürse ve buna karşılık büyü yaparsa öteki turunuzu kaybetmiş oluyorsunuz ve yine bakakalıyorsunuz. Yani oyun tamamen rakibi okumakla alakalı, bildiğimiz satranç diyebiliriz.

Oyun çıktığı zaman daha gelişmiş bir kullanıcı arayüzü ile gelecek ve yeni oyuncular için genişletilmiş eğitim olacak, bu sayede herkes savaşa hazır olabilecek. Faydalı olup olmayacağını ya da adam gibi öğretip öğretmediğini göreceğiz tabii. Gollop oyun çıktıktan sonra gelişmesinin durmayacağını ve eklenmesi düşünülen ve üzerinde çalışılan yeni büyüler ve oyun modları olduğunu açıkladı. Unutmamak gerekir ki kickstarterda belirtilen bazı özellikler oyuna eklenmedi ki bunlarda gelecek. Mesela demigod ve god seviye sistemi gibi. Bunlar önümüzdeki bir kaç ay içinde oyuna ekleneceği sözü verildi.

Son olarak, oyun tam sürüme geçiş yaptığı zaman erken erişimde ki kullanıcıların profilleri sıfırlanacak bu sayede herkes daha sağlıklı bir win/lose oranına sahip olmak için ikinci bir şans elde edecek.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler