div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Crytek ve Bahçeşehir Üniversitesi, VR Teknolojisi için güçlerini birleştirdi!

- Advertisement -

Crytek’in başlattığı VR First programı kapsamında İstanbul’da açılan merkez, yenilikçi fikirlere sahip VR geliştirici ve girişimciler için teknoloji üssü olacak.

Crytek ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile kurulan Türkiye’nin ilk Sanal Gerçeklik (VR) merkezi ve Crytek’in başlattığı VR First programının global lansmanı bugün Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleştirilen basın toplantısında duyuruldu. Merkez, önümüzdeki 10 yıla damga vurması beklenen ve 2020 yılında 30 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşacak VR teknolojisini kullanarak, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen genç geliştirici ve girişimcilerin kullanımına açıldı.

İşbirliği kapsamında, Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisinin potansiyelini göstererek, farkındalık yaratılması ve VR geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu tüm profesyonel donanıma ulaşması amaçlanıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde yer alan bu merkezde AMD, Logitech ve MSI gibi büyük firmaların desteğiyle geliştiriciler, son teknoloji donanım ve VR ekipmanları kullanarak CRYENGINE teknolojisi sayesinde projeler geliştirebilecekler.

Crytek’in Kurucu Başkanı ve CEO’su Cevat Yerli: “VR First programının ilk adımını Türkiye’de Bahçeşehir Üniversitesi ile atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu merkezden edinilecek bilgi birikimi sayesinde, Türkiye ve dünya çapında diğer akademi kurumlarıyla da işbirliği yaparak, öğrenciler, araştırmacılar ve geliştiricilere VR teknolojisiyle projeler geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Günümüz VR teknolojisi, CRYENGINE’in gücünü kullanarak benzersiz ve etkileyici deneyimler sunmamıza olanak sağlıyor. VR First programı kapsamında, VR geliştiricilerinin bu merkezdeki tüm olanakları kullanarak neler ortaya çıkarabileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde açtığı kampüs ve merkezler ile uluslararası bir eğitim kurumu olan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), bölgenin VR üzerine odaklanan ilk çekim merkezi olacak. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel: “Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisinin, eğitim başta olmak üzere birçok alanda kullanılması hatta günlük hayatımızın bir parçası haline gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Bahçeşehir Üniversitesi ile Crytek arasındaki işbirliği ile, Türkiye’nin ilk Sanal Gerçeklik Merkezi, BAU İletişim Fakültesi-Galata Yerleşkesinde hizmete girmektedir. Öncelikle; iki kurumun da hedeflerinin kesiştiği oyun tasarımı ve geliştirme alanında deneyim paylaşımı ve transferi yapılacak, bir sonraki adımda ise Serious Games olarak bildiğimiz projeler ile sağlık bilimleri ve eğitim sektörü için oyun içerikli simülasyonlara ve deneyimlere yönelik Ar-Ge çalışmaları devam edecektir. Birlikte geliştirilecek eğitim müfredatları, transfer edilecek bilgi birikimleri ve yapılacak Ar-Ge çalışmaları sadece bu kurumları değil tüm Türkiye’nin sektörel anlamda öğrenmesi, üretmesi ve büyümesi açısından önemli bir itici güç olacaktır.” dedi.

VR First hakkında detaylı bilgi için: http://vrfirst.cryengine.com

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler