div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Dead Island 2’yi kaybeden Yager artık Dreadnought’a odaklanıyor…

- Advertisement -

Yılan hikayesine dönen Dead Island 2’den el çektirilen Yager oldukça ciddi bir darbe almış olmasına rağmen diğer oyunları Dreadnought cephesinde her şey yolunda.

Oyun basitçe atmosferde veya uzay haritalarında dev uzay gemilerini birbiriyle çarpıştırdığımız bir MMO. Oynanış olarak ise fazlasıyla World of Warships’in fütüristik versiyonunu hatırlatıyor. Ortam bu kez 3 boyutlu hareket alanı sağlasa da dev gemilerin göreceli olarak kısıtlı manevra kabiliyeti World of Warships’te torpidolardan umutsuzca kaçmaya çalıştığımız anların bir yeniden yaratımı gibi adeta. Ayrıca War Thunder oynuyorsanız zaman zaman yenilenen bir event vardır, Flying Boats diye. Denize inip kalkabilen ve çok sayıda tarete sahip bu uçan botlardan 30 tanesinin havada dolaştığını ve sadece taretleri ile birbirlerine hasar vermeye çalıştıklarını düşünün. Eğlenceli gözüküyor, değil mi? İşte Dreadnought bunu yakalamaya çalışıyor.

Şimdilik beş sınıfta gemi tanıtılmış durumda. Boyut, silah yükü, manevra kabiliyeti gibi konularda birbirinden ayrılan bu gemiler uzay topçusu Artillery Cruiser, dev gemilerin korkulu rüyası, manevra yeteneğiyle sinek gibi vızıldayıp duran Corvette, omayımısı cüssesi ile Destroyer, silah yükü ve manevra yeteneğini mükemmel bir bileşkesi olan Tactical Cruiser ve aynı yöne bakan onlarca laser topuyla dokunduğu yeri güzelleştiren dev Dreadnought’lar.

AssaultLight

World of Tanks’in bir vakit getirdiği oyun modeli farklı temalar ile aynı hızla kopyalanmaya devam ediyor, iyi olduğu sürece de bir şikayetimiz yok. Wargaming önce World of Tanks’in oyun modelini alıp aynen World of Warplanes ve World of Warships’e uyarlamıştı bilindiği gibi. Bunlardan World of Warplanes gün yüzü bile görmeden anılarımızdan silinip gitmek üzere, zira artık reklamı bile yapılmıyor ve server’lardaki anlık aktif oyuncu sayısı 5 binin altında. Bu Wot ve WoWs’un anlık 50 binin üstünde dolaşan oyuncu sayısıyla kıyaslandığında korkunç bir rakam. Anlık 100 bine yaklaşan ve sistemi kopyalamak yerine hasar alınan bölge odaklı özgün bir savaş modeli geliştiren War Thunder’ı saymıyoruz bile.

Hemen ardından Obsidian’ın Armored Warfare’i geldi ve gördük ki oyun World of Tanks’in sistemini komple kopyalamış durumda, firmadan da aksi yönde “ama şöyle özgün bıdıbıdı” gibi bir tekzip gelmedi zaten. 1950’lerin başından günümüze, hatta biraz da yakın geleceğe kayan Armored Warfare şu anda erken erişimde ve taklit ettiği oyunların kalitesini yakalayabilmesi için önünde uzun ve zorlu bir yol var. Bununla birlikte online diyarlarda biraz acemi kalsa da Obsidian’ın elinde potansiyeli oldukça yüksek bir yapım var.

Dreadnought’un 2016 başında kapalı beta sürecine girmesi bekleniyor.

- Advertisement -

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler