div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Deadpool izledik!

- Advertisement -

Dün akşam LEVEL dergisi olarak Geekstra’nın gerçekleştirdiği Deadpool ön gösterimine gittik. Yine Geekstra’nın sayesinde on okuyucumuza da bu güzide gösterimi izleme şansı tanıyabildik. Türkiye’nin oyun ve geek basınının önde gelen isimlerinin hemen hepsinin katıldığı etkinlikte haddinden fazla güldük, eğlendik.

Etkinlik öncesi adım adım bir araya geldiğimiz alışveriş merkezinde, yemek ve tatlı esnasında bolca muhabbet döndü ki malumunuz bu tayfanın en iyi yaptığı şey muhabettir. Akabinde salon tarafına geçtik. Burada Geekstra’nın bizlere harika bir sürprizi oldu; Deadpool’un ta kendisi! Daha doğrusu karşımıza çıkan Cosplay o kadar güzel hazırlanmıştı ki beğenmeden edemedik. Paralel Evren Çizgi Roman Dükkanı, Alt Evren, Marmara Çizgi, FRPNET, Merlin’in Kazanı, Jbc Yayıncılık, Kahramanlar Sinemada, Kahramangiller, LEVEL, Dijital Sporlar ve tabii ki Geekstra’nın bir araya geldiği etkinlik, bizlere özel olarak tahsis edilmiş bir salonda başladı.

Star Wars: The Force Awakening hakkında bizim de bazı şüphelerimiz vardı ama konu Deadpool olunca çok da büyük bir sorunla karşılaşmayı beklemiyorduk. Nitekim öyle de oldu zira deneyim ettiğimiz film tam anlamıyla bir Deadpool’du. Konu yok, olay yok; bir takım “şeyler” oluyor ve Deadpool koca bir maceranın arasında yolunu bulmaya çalışıyor. Sanıyorum film olduğunu iddia eden başka bir filmin konusu ve kurgusu hakkında lafı esirgemeyen eleştirmenler bile, bu filmde susacaklardır.

Ryan Reynolds gerçekten Deadpool karakterini çok iyi anlamış. Yani Reynolds mu Deadpool, yoksa Deadpool mu Reynolds film boyunca ağzımız açık izledik. Filmdeki karakterin mizah anlayışı tıpkı çizgi romanlarda olduğu gibi tavan yapmış durumda. +18 yaş sınırı, izlediğimiz kadarı ile Deadpool’un biber sürülesi dilinden kaynaklı. Tabii bu noktada değinmekte fayda var; takip edebildiğimiz kadarı ile alt yazılar da olabildiğince ingilizce anlamlara yakın şekilde çevrilmiş. Yani uzun uzadıya sıralanan küfürler “Lanet olsun sana çünkü sende anneme lanet etmiştin.” gibi saçma şekilde çevrilmemiş. Ha ne kadar gerçeğe yakın orası tartışılır.

Blood & Gore sahneleri kesinlikle düşündüğümüzden çok daha az ve olan sahneler de çok daha “eğlenceli” şekilde seyirciye yansıtılmıştı. Yani “ıyyyy” denecek sahne pek görmedik ki açıkçası görmeyi bekliyorduk. Komedi unsurları karakter haricinde olan olaylara da fazlasıyla yansıltılmıştı. X-Men başlı başına bir alay konusu olmuş. Ayrıca Huge Jackman’ın üzerine resmen toprak atmışlar. Bir adam ancak bu kadar gömülür. (Az bile.) Müzik seçimleri en az Deadpool kadar saçma ve kaliteli. 80’lerin klasikleri ile romantik anlar yaşayıp, 2000’ler Rap müziği ile aksiyona girmek büyük bir keyifti. Özetle Deadpool beyaz perdeye harika şekilde yansıtılmış.

Yine de değinmeden geçmek istemediğimiz bir başka nokta bulunuyor. Evet, bu film +18 ama bizler için en az +30 olmalıydı. Neden mi? Çünkü filmde yapılan göndermelerin birçoğu o kadar 80’ler ve 90’lara ait ki, bugün 18 yaşında olan bir gencin bu esprileri ne kadar yakalayabileceği tam bir muamma. Ayrıca Nerd ve Geek kültüründe yetişmeden de göndermeleri anlamak bir hayli zor. Bir an konsantreniz dağılsa resmen iki üç espri kaçırabileceğiniz efsane bir yapım…

LEVEL ailesi olarak biz çok eğlendik, umarız sizler de filmden memnun kalırsınız!

- Advertisement -

Ertuğrul Süngü

12694756_10154031825753729_7942582230608085120_o

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler