div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Türkiye’nin ilk oyun tasarımı bölümü Bilgi Üniversitesi’nde açıldı!

- Advertisement -

İstanbul Bilgi Üniversitesi, tüm dünyada çığır açan ve Türkiye’de hızla gelişmekte olan dijital oyun tasarımı alanında dört yıllık lisans programı açtı. Türkiye oyun endüstrisinin yeni aktörlerinin yetiştirecek Dijital Oyun Tasarımı Lisans Programı’nda eğitimler, yeni akademik dönemde başlayacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde açılan Dijital Oyun Tasarımı Lisans Programı, 2015 – 2016 Akademik Yılı’nda öğrencilerini kabul edecek. Öğrenciler, LYS sonuçları açıklandıktan sonra programa tercih yapabilecek.

Gelişen teknoloji ile birlikte gün geçtikçe dijital oyun tasarımının dünya pazarındaki payı büyüyor. Sadece eğlence amaçlı olmaktan çıkıp hayatın her alanında kullanılmaya başlanmasıyla birlikte yeni bir istihdam alanı oluşturuyor. Rekabetin büyük olduğu oyun pazarında başarının sırrı ise yeni ve özgün içerikler üretmekten geçiyor. Bilgi Üniversitesi, 2015-2016 Akademik Yılı’nda eğitime başlayacak Dijital Oyun Tasarımı Lisans Programı ile oyun sektörüne özgün içerikler üretecek tasarımcı ve disiplinler arası çalışma ortamına hakim gençler yetiştirmeyi amaçladığını ifade etti. Öğrenciler programa özgün hazırlanan ders müfredatı sayesinde mezun olduklarında uluslararası oyun sektörünün her kademesinde, müzik, eğitim, pazarlama, yönetim, medya, yazılım ve tasarım sektörlerinin çeşitli pozisyonlarında çalışabilecek. Öğrenciler, bir oyunun fikir aşamasından ürün olarak piyasaya sürülmesine kadar tüm aşamalarda aktif olarak yer alabilecek.

Not: Dergimiz yazarlarından Ertuğrul Süngü’nün, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yardımcı Doçent Doktor Tonguç İbrahim Sezen ile yaptığı keyifli röportajı Temmuz sayımızda okuyabilirsiniz.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Haberler

3 YORUMLAR

  1. Böyle yenilikçi bölümlerin açılması şahsen ülkemiz adına çok gurur verici.
    Fakat dijital oyun tasarım bölümü olan bütün üniversiteler programın tanımını daha doğrusu neler vaat ettiğinin önüne geçemiyor.
    Demem o ki benim gibi YGS-LYS’ ye girecek bir öğrenci sadece bu vaatleri okuyup hevesleniyor.Fakat okul burslu mu, burssuz mu, mf ile mi tm ile mi alıyor ve en önemlisi kaç puanla alıyor.Bunlar koca birer soru işareti.
    Bu konuda aydınlatabilecek bir aydın varsa beni ve benim gibi öğrencileri çok mutlu etmiş olur.

  2. Hocam yanlış haber yapmışsınız 4 yıllık LYS-MF4 puanıyla alan İpek üniversitesi Sinema sanatları fakültesinde , Bilgi üniversitesinde 2 yıllık yüksek okul açıldı YGS puan türünde .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler