div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Duke Nukem kapanın elinde kaldı!

- Advertisement -

Gearbox Software, 3D Realms ve Interceptor Entertainment arasında uzun süredir devam eden yasal süreç sona erdi ve Duke Nukem’in tüm hakları Gearbox’a geçti.

Bilindiği gibi ilk olarak Brothers In Arms oyunlarıyla tanıdığımız ve sevdiğimiz Gearbox Software, 2010 yılında oyunun haklarını 3D Realms’ten almış ve 15 senedir yapımı devam eden Duke Nukem Forever’ı alelacele bitirip bir sene sonra satışa çıkartmış, çıkardığına da pişman olmuştur.

2014’ün başında 3D Realms’in tepe kamerasından oynanan aksiyon-rpg oyunu Duke Nukem: Mass Destruction’ı duyurmasının ardından Gearbox Software firmayı “Duke Nukem’in mülki haklarından illegal olarak çıkar sağlamakla” suçlayıp mahkeme sürecini başlatmıştı. Bu sıralarda 3D Realms ve Interceptor oyunun adını Bombshell olarak değiştirmiş, Duke’ün yerine de Shelly adında bir kahraman tanıtmıştı.

Firmaların daha ileri mahkeme süreçlerinden kaçınmak adına kapalı kapılar arkasında gizli bir anlaşmaya vardığı tahmin ediliyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler