div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

E-spor pazarı büyüyor!

- Advertisement -

Son rakamlar e-spor pazar değerinin giderek büyüdüğünü gösteriyor.

E-spor kavramı son yıllarda inanılmaz bir gelişme kat etti. League of Legends, DOTA 2, Counter-Strike: Global Offensive gibi oyunlar e-sporun gelişimine ve dünya bazında dikkate alınan bir spor türü olmasına büyük katkılar sağladı. Ayrıca Twitch.tv ve Plays.tv gibi internet üzerinden canlı yayınların yaygınlaşması yine e-sporun tanıtılması konusunda bu süreçte önemli rol oynadılar.

Tüm bu gelişmeler e-sporun giderek pazar değerini büyüttü. Öyle ki oyun firmaları e-spor turnuvalarında zamanla milyon dolarları aşan ödüller dağıtmaya başladılar. Son yapılan araştırmalar e-sporun dünya çapında 134 milyonu aşkın seyircisinin olduğunu gözler önüne seriyor. An itibariyle pazarın değeri 612 milyon dolar olarak ölçüldüğü açıklandı.
Bunun yanında e-spor dünyasına günümüzde hala Asya kıtasının hükmettiği bir gerçek. Yukarıda verilen pazar değerinin yarısından fazlası yani 374 milyon dolarlık bölümünü Asya kıtası domine ediyor. Ancak batı pazarında da e-sporun oldukça hızlı geliştiği bariz bir durum. Pazarın 143 milyon dolarını Kuzey Amerika, 73 milyon dolarını Avrupa ve24 milyon dolarını dünyanın kalan bölgeleri kontrol ediyor.

Tüm dünyada hızla gelişen e-spor furyası ülkemizde de oldukça popüler hale geldi. E-spor sayesinde yavaşta olsa insanlar oyun piyasasının ne denli büyük olabileceğini ve kazanç sağlayabileceğini anlamaya başlıyor. Öyle ki Beşiktaş bile bir e-spor şubesi kurdu ve kısa sürede büyük başarılar elde etti. Umarız yeni yatırımcılar yeni e-spor faaliyetleriyle ülkemizdeki bu potansiyeli değerlendirmek için çaba harcamaya başlarlar.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler