div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

E3’den Pelé geçti!

- Advertisement -

EA, E3 2015 konferansını tamamladı ve akıllarda birkaç önemli oyun çoktan yer edinmiş oldu. Futbolsever oyuncuların heyecanla beklediği FIFA 16’da bu oyunlardan biriydi. EA, FIFA 16 tanıtımı için insanları heyecanlandıran bir adım atarak futboluyla herkesin takdirini kazanmış efsanevi futbolcu Pelé ile beraber FIFA 16’yı tanıttı. Pelé’nin salona girmesiyle beraber eski ünlü futbolcu ayakta alkışlandı ve FIFA 16 sunumu başlamış oldu.

Peki FIFA 16 adına neler açıklandı? Oyunda daha önce görmediğimiz neleri göreceğiz? Gelelim bu önemli konulara. Yayınlanan videoda bundan böyle defans oyuncuları çok daha iyi savunma yapabilecek. Yani EA’nin açıklamasına göre defansif yapay zeka çok daha iyi hale getirildi. Bu sistem özellikle defans oyuncularının orta saha oyuncularından gelen ara paslara karşı daha akıllıca hareket etmelerini sağlayacak. Bu nedenle forvet oyuncuları çok daha zor pozisyona girecekler.

Anlaşılan o ki EA oyundaki defansif hataları azaltmak için bu sene elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sunum da yine savunma oyuncularındaki bir düzenlemeden daha bahsedildi. Bundan böyle savunma oyuncuları rakip oyuncuların ayağına kayarken çok daha dikktali olacak. Elbette bu durum oyuncunun yeteneğine göre değişecek ancak daha yetenekli futbolcular rakibin ayağına kaydığında zamanlamayı kaçırdığını ve penaltıya sebebiyet verebileceğini sezerse bunu önlemek için hamle yapabilecek. Böylece takımı kötü bir durumdan kurtarabilecek.

FIFA Trainer adındaki sisteme baktığımızda ise oyun bize nasıl daha iyi FIFA oynayabileceğimiz. Gerek kontrolleri gerekse oyun kurgusunu nasıl daha iyi yönetebileceğimize dair yardımda bulunacak. Ayrıca her sene açıklanan kaleciler daha az hata yapacak, oyuncular topu daha iyi kontrol edebilecek, şutlar daha gerçekçi oalcak ve pas şiddeti ve yönü ile alakalı kontroller daha iyi hale getirilecek gibi oynanışa etki eden konularda da çıklamalar yapıldı.

FIFA16_Women_MorganHero

Son olarak ise tabii ki FIFA’nın bu sene bizleri şaşırttığı konu olan kadın futbolu meselesi. FIFA 16 daha önce duyurduğu gibi kadın futbolunu FIFA dünyasına sokacak. 12 farklı kadın milli takımı oyunda yer alacak.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler