div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Elite: Dangerous için eklenti paketi duyuruldu!

- Advertisement -

Yani birkaç sene önce bizzat David Braben’ın kendisinin bile şu günleri hayal edebildiğini sanmıyoruz. Elite: Dangerous keyfini sürdüğü bolluğu eklenti paketi ile destekliyor.

Doğan Dergi Grubunun Planlama bölümünde çalışan bir Argun abi’miz vardır bizim. 40’lı yaşlarında olan Argun abi oyun deyince çoğumuza kök söktüren biri, PC başında geçirdiği zaman konusunda ise paramızı bu işten kazanan insanlar olmamıza rağmen yine de onunla baş edebilme şansımız yok. Argun abi’nin geçtiğimiz hafta gelip “Ya Kürşat, ben bu Elite:Dangeous’u alacağım da gezegenlere falan inemiyorsun, araçlara binemiyorsun ya, hiç içimden gelmiyor” diye söylendiğini duymuş olacaklar ki, Frontier’dan Horizons eklentisinin duyurusu geldi.

Elite Dangerous’un buraya nasıl geldiğinin de kısaca üstünden geçmiş olalım. 1984 yılında piyasaya çıkardığı Elite ile uzay simulasyonları için adeta bir çağ başlatan David Braben, o zamanın 8-bit makinelerinde her biri 256 gezegenden oluşan 8 galaksiye sahip olan ve kusursuza yakın çalışan bir oyun yaratmayı başarmıştı. Serinin devam oyunu olan Frontier: Elite 2 ise satışa sunulduğu 1993 yılı için bile pek gelişmiş grafiklere sahip olmamasına rağmen çok daha detaylı ticaret seçenekleri, PC versiyonunda sunulan texture seçeneği ve kat be kat büyük modellenmiş oyun evreni ile unutulmazlar arasına girdi, zaten ne olduysa ondan sonra oldu. Taa ki 2013 sonunda başlatılan Kickstarter’da David Braben ihtiyacı olan desteği sağlayıncaya kadar.

Hikayenin geri kalanını hepimiz biliyoruz.

Elite Dangerous: Horizons oyunun ilk genişleme paketi ve aslında oyunu neredeyse tamamen değiştiriyor. Frontier bunun üzerinde özellikle duruyor ve bunu eklenti paketi yerine “oyunun geliştirilmiş oynanış ve mekaniklerine erişim kiti” olarak adlandırmayı seçiyor. İki sebepten haklılar. İlk olarak artık Argun abi’nin istediği gibi gezegenlerin atmosferine giriş yapıp inebiliyor ve buggy’mize atlayıp kaynak arayabiliyor veya görev peşinde koşabiliyoruz, bu başlı başına oyunun değişmesi demek zaten. Diğeri ise ortada konuşulan ve ana oyunu almanızı gerektirmeyecek olan 60 dolar’lık fiyat etiketi…

AnnounceArt_EliteDangerousHorizons_ScarabRover

Yahu ne yapıyorsunuz siz sevgili Frontier? Oyunun kendisine 150tl civarı para vermişken eklentisine de aynı düzeyde para vermek nedir? Üstelik ana oyuna sahip olanlar için de bu rakam öyle pek fazla düşmüyor. Eğer ilk oyunu Horizons’a upgrade etmek istiyorsanız cebinizden çıkacak para tam 45 dolar! İnsanların istediklerini vermek ve onları çileden çıkartmak arasındaki nokta üzerinde biraz daha düşünmesi gerekiyor Frontier’ın bana göre.

- Advertisement -

Biraz da iyi haber verelim. Oyunu Alpha ve Premium beta aşamasında desteklediyseniz Horizons bedava olarak size sunulacak, elbette Lifetime Membership üyelerine de. Ayrıca emektar Cobra Mk.III’ün yerine kullanabileceğiniz Cobra Mk.IV’te Horizons’ı eğer ana oyundan upgrade ettiyseniz garajınıza eklenecek.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler