div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

En iyi Minecraft Mod’larını derledik

- Advertisement -

Minecraft milyonlarca kişi tarafından çılgınca oynanmaya devam ediyor. Modlar olmadan bile oyun muhteşem aslında. Ancak modlarla ortamı daha güzel hale sokabiliyorsunuz. Biz de sizler için en iyi modları derledik. Haydi bir göz atalım.

ARAYÜZLER:

Optifine/Fastcraft
Optifine ile oyunu çok daha güzel bir hale sokabilirsiniz. HD texture’leri desteklemesi ve grafik seçeneklerinin kontrolünü arttırması her bilgisayar için büyük avantaj sağlamakta.

Journeymap
Herhalde herkes nereye gittiğini bilmek ister. Journeymap size, keşfettiğiniz dünyayı haritalama imkanı sunuyor. Geçtiğini yolları belirleyebilir ve tüm haritayı mini-map olarak, tam ekran olarak veya bir internet tarayıcısında bile görebilirsiniz.

Not Enough Items
Her dakika hangi eşyayı nasıl yapacağım diye alt-tab yapmak zorunda kalıyorsanız, bu mod tam size göre. NEI ile bütün tarifleri görebiliyorsunuz.

WAILA
Ya da uzun hali ile “What am i looking at”. Modları kontrol eden bir mod diyebiliriz özetle. Farenizin imleci nereye bakıyorsa, o eşyanın veya ney ise o, hangi mod tarafından geldiği; bir su tankı dolu mu değil mi gibi daha bir çok şeyi anlatıyor.

Inventory Tweaks
Bir kere Inventory Tweaks’i kurun ve sonrasında bu mod olmadan bunca zaman bu oyunu nasıl oynamışım diye sorun… Eşyanın sağlamlığı bittiyse otomatik değiştiriyor, kutuların bir yığınlık halini her zaman dolu tutuyor veya yeniliyor, farenin orta tuşu ile çantanızı derliyor topluyor ve daha önemlisi neredeyse sonsuz şekilde düzenleme seçeneği sunuyor.

- Advertisement -

ARTİSTİK ÜRETİM:

Chisel 2
Minecraft’ın kendisi sadece bir adet parke taşı dokusuna sahip iken Chisel 24 farklı doku sunuyor. Bu bile yeterli bir sebep.

Carpenter’s Block
Kare kare kutular oyunun en önemli noktası belki ama çatı yaparken eğimli kenarlara sahip kutular olsa daha güzel durmaz mı? Cevabınız evet ise bu mod sizlik. Kutuların dokusunu bozmadan sadece kenarlarına eğim katıyor.

Decocraft
Dünyanızı daha dekoratif bir yapıya sokup, dekorasyona önem veriyorsanız eğer, işte sizin modunuz burada. Sandalyeler, piyanolar, teleskoplar, yılbaşı ağaçları, oyuncaklar ve tonla eşya…

Natura
Oyuna farklı farklı yapıda otlar, bitkiler, ağaçlar eklemeye yaran bir mod. Tabi yeni ağaçlar yeni odunsu kutucuklar da demek oluyor. Daha çok çeşit içeren bir doğa yapısı sağlıyor.

KAŞİFLER İÇİN:

Biomes O’Plenty
Oyuna Alp’lerden tutun, çöllere kadar bir çok alanı güzelleştirmeye and içmiş bir mod. 80 yeni yapı ve 12 alt yapı içermekte. Ayrıca yeni aletler, yiyecekler ve kutular da ekliyor.

Tinker’s Construct
Yeni bir dünya; yeni eşyalar gerektirir. Bu mod ile kolay tamir edilebilen bir çok yeni eşyaya sahip olacaksınız. Kılıçlar, kazmalar, baltalar… Modları paket haline getiren bir çok kullanıcı bu modu vazgeçilmez olarak görüyor.

Aether II
Nether’ın tersi nedir? Aether. Bu mod ile oyuna uçan adalara açılan portallar geliyor. Yeni cevherler, yeni eşyalar ve bir çok zorlayıcı etken de oyuna dahil oluyor. Düşmemeye de dikkat edin tabi ki.

Twilight Forest
Eh biraz adından da belli aslında. Size korkunç, acayip yaratıkların kol gezdiği, büyüklerin girmenizi yasaklayacağı bir orman getiyor. Labirentlerde kaybolmanız işten bile değil.

Bu modlar oyunun sahip olduğu modlardan sadece bazıları. Daha o kadar çok mod var ki, anlatmaya gücümüz yetmez. Sizlerin önerdiği başka modlar varsa da yorumlarınızı alalım…

Erman Utku Erciyas

Haberler

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler