div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Fallout 4 bağımlısı Bethesda’ya dava açtı!

- Advertisement -

Bethesda’nın beş yılın ardından bizlerle buluşturduğu Fallout 4 belki teknik ve nitelik anlamında beklentileri tam anlamıyla karşılayamamış olabilir, ancak bu çılgınlar gibi oynamamızı engellemedi.

Fallout 4’ün hayatınızdan 100 küsür saati götürdüğünü düşünüyor ve vicdan yapıyorsanız bir de şunu dinleyin. Haber sitesi RT’ye göre 28 yaşındaki bir Rus vatandaşı Bethesda ve yerelleştirme ekibini oyun “bağımlılık yaptığı” için dava etti ve bunun kendi hayatında yarattığı hasarın duygusal telafisi olarak 7000$ talep etmekte.

Nasıl bir hasar diyorsanız, oyun hakkında hiç bir şey bilmeden, sadece tanıtımlarından gören ve meraklanan bu arkadaş oyunu satın alıp indirmiş ve işler bu noktadan sonra kontrolden çıkmış. Dostumuz sonraki üç hafta boyunca önce işe gitmeyi bırakmış (Kovulmuş tabii.), ardından arkadaşlarının telefonlarına çıkmamaya başlamış ve nihayet karısı tarafından da terk edilmiş. Bu süre zarfında uyumak ve yemek yemek gibi günlük ihtiyaçları da bir kenara koyduğunu söylemeye gerek yok.

Arkadaşımız oyunun bu kadar bağımlılık yaratacağını bilse bu konuda çok daha dikkatli olacağını, en azından oynamak için yılbaşı tatiline kadar bekleyeceğini söylüyor ve duygusal telafi olarak da firmadan para koparmanın derdine düşmüş durumda.

Dava nasıl sonuçlanır bilinmez ama Hideo Kojima’nın vaktiyle söylediği gibi oyuncuların biraz güneş görmesi hiç fena bir fikir sayılmaz.

Haberler

1 Yorum

  1. Yani şimdi bu tam olarak ne denir aslında biliyorum ama yeri değil söylemiceğim . Onuda geçtim , sokaktan bir kutu kapak toplayıp bethesda ya gönderip oyunu bedavaya getiren oyuncuda bu da hayranlıklığımı aldılar ve bir gamer olarak 2015 yılının ideal gamerleri olmuşlardır benim için , şahsen bende oynuyorum 100 saati geçmişimdir oyunu bitirdim ama ek görevler ve haritanın büyüklüğü her dafasında bana farklı bir amaç çıkartıyor gerçekten etkileyici bir oyun çıkardılar ( PS4 sürümün de çok bug var çıldırtan bir olay söylemeden geçemicem ) Şahsen benim vaktim bol ve hala da oynuyorum bu haber için bıraktım elimden kolu böyle giderse bende dava açıcam ama bağımlılık için değil en Fallout 5 ‘ i en kısa zamanda çıkarmaları için :))

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler