div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Far Cry Primal için tanıtım videosu da geldi!

- Advertisement -

Dün sabah haberini yapmıştık,Ubisoft youtube üzerinden canlı takip edilen bir video yayınlamıştı hatırlayacağınız gibi.

Video bir mağara duvarının üzerindeki çizimleri gösteriyordu ve çok ama çok yavaş bir şekilde zoom out oluyordu. Fikir güzel, internet üzerinde de doğal olarak bir heyecan yarattı. Sonrasında resmi bir açıklama gelmese de oyunun Far Cry Primal olduğu ortaya çıktı. Sürprizi bozanlar ise Türk ekip oldu. IGN Türkiye video internet üzerinde merak uyandırırken oyunun nihayet resmi tanıtım fragmanı da geldi.

Far Cry serisinin Ubisoft’a geçtikten sonraki gidişatından gayet memnundum kendi adıma, özellikle serinin üçüncü oyunu, bir daha kolay kolay yakalanamayacak bir atılımdı FPS oyunları arasında bana göre. Black Panther’i okla avlamaya çalışırken onun bir keçinin peşine düşmesi, Rakyat’ların yola fırlayan kara pantere çarpmamak için durup ateş etmeye başlamaları ve neticede kara panterin kurbanı olmaları gibi sadece sizin başınıza gelebilecek binlerce mizansen içeriyordu oyun. Serinin dördüncü oyunu ise muazzam teknik sorunlar ile beraber piyasaya çıktı, öyle ki dergide oyunu incelemesi gereken Ayça oyunu ilk yama gelene kadar bir türlü çalıştıramayınca yazıyı yazması için Tuna’dan yardım istemek zorunda kalmıştık.

Oyuncular tecrübeli bir avcı ve av grubunun hayatta kalan son üyesi olan TAKKAR rolünde oynayacaklar. Oros’un yabani topraklarına adım atan oyuncular tek bir amacın peşinde koşacaklar: insanların av olduğu bir dünyada hayatta kalmak. Vahşi hayatın tehlikelerini uzaklaştırmaya ve evcilleştirmeye yardımcı olacak unutulmayacak karakterlerle tanışacaklar. Oyuncular vahşi hayatı evcilleştiren ve soyunu tükenmekten kurtaran ilk insan olarak yolculuk edecekler. Bu yolda yemek için avlanacak, ateşe söz geçirecek, yırtıcı hayvanları uzaklaştıracak, ölmüş hayvanların kemiklerinden silahlar ve aletler yapacak ve Oros’u fethetmek için diğer kabilelerle yüzleşecekler.

“Far Cry’ın ilginç yanı son derece esnek olması, bu yüzden ekiplerden biri Far Cry’ın Taş Devri’nde geçmesini önerdiğinde “şu fikri bir duyalım” dedik. Ve fikri duydukça bunun ne kadar iyi olabileceğini fark etmeye başladık,” diyor Ubisoft İdari Yapımcısı Dan Hay.

“Taş Devri bir Far Cry oyunu için mükemmel bir ortam,” diyor Ubisoft Yaratım Direktörü Jean-Christophe Guyot. “Far Cry sizi genellikle bilinen dünyanın sınırlarına, güzel, kanunsuz ve yabani ortamlara bırakır. Taş Devri de bir bakıma insanlığın karşılaştığı ilk sınır; insanların toprağa bir dal batırıp araziyi sahiplendiği, besin zincirinde üst sıralara tırmanmaya başladığı bir dönem. Diğer insanlarla olduğu kadar doğanın kendisine karşı da bir savaş söz konusu.”

Serinin dördüncü oyunu ise seriye bir spin-off niteliğinde, tıpkı dev bütçe ile yapılmış bir Far Cry 3: Blood Dragon gibi. Bakalım Ubisoft bu oyunun içini ne kadar yenilik ile dolduracak? Bakalım tıpkı Far Cry 4’te gördüğümüz Far Cry 3’ün “tam dönüşüm modu” kıvamında bir oyunla daha mı karşılaşacağız?

- Advertisement -

Oyunun PC versiyonu için fazla beklemeyeceğiz gibi, Mart 2016’da geliyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler