div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Forza Motorsport 6 da yağmur konusunda iddialı!

- Advertisement -

Forza Motorsport 6 da Microsoft’un başarılı geçen Gamescom etkinliğinde kendisine yer buldu ve özellikle de yağmurda yarışmak üzerine kurulu bir sunum yapıldı.

Project CARS’ın yağmur efektleri ve bu sayede yarattığı atmosfer ile nasıl fark yarattığı ortada. Forza Motorsport’un yapımcıları da bu tema üzerinde durmayı tercih etmiş. Oyunda Dallara DW12 IndyCar araçlarını da göreceğimiz sunumda belli oldu, ayrıca IndyCar’ın genç starı Josef Newgarden’da oyun ile alakalı oldukça heyecanlı gibi gözüküyor.

İlk Forza oyununun duyurulduğu zaman öyle yakın geliyor ki, aradan geçen zamanda 7 adet Forza oyunu ile karşılaştığımızı unutuyoruz bazen. İlk günden beri Xbox’a özel olarak piyasaya sürülen Forza serisi, Gran Turismo serisinin (farklı platformlarda da olsa) en yakın rakibi olmayı başardı. Açık konuşmak gerekirse hem Xbox, hem de Xbox 360 platformunda Forza serisinin fizik ve grafik motorunun Gran Turismo serisinin eşdeğer oyunlarından daima daha iyi olduğunu düşündüm.

Spin-off sayılabilecek Horizon serisi ile bile serinin genel kalitesini yakalamayı başaran Forza Motorsport, ana serinin bir önceki oyunu olan Forza Motorsport 5’in yarattığı hayal kırıklığını gidermeyi hedefliyor. Oyun 15 Eylül tarihinde Xbox One’a özel olarak piyasaya çıkacak.

Buna göre oyunda 450’den fazla araç, gece yarışları, 1080p çözünürlükte 60fps oynanış, 26 adet parkur, 24 kişilik online yarışlar ve split-screen seçenekleri bulunacak. Ayrıca Drivatar AI sistemi de bu oyunla beraber seriye geri dönecek.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler