div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Giants: Citizen Kabuto’nun ruhani devamı First Wonder Kickstarter’da

- Advertisement -

Citizen Kabuto‘yu hatırlayanlarınız var mı? Bana kalırsa oyun tarihinin hakkı en az verilmiş oyunlarından biri. Zamanına göre open-world sayılabilecek bir dünyada, birbirinden tamamen farklı üç farklı ırkla oynanan bir taktik/FPS oyunuydu. Hatta üçüncü şahıs kamera ile birinci şahıs arasında istediğiniz gibi değişiklik de yapabiliyordunuz. Oyun çeşitliliğinin yanı sıra bir de 90’ların absürt mizahı ile birleşmiş gayet başarılı bir hikaye modu da vardı. Sanırım oyunun tam 2000’lerde çıkması oyun açısından kötü oldu. 90’lar oyun tarihi açısından ne kadar yaratıcı ve deneysel yapımlar içeriyorsa (Birbirinin taklidi RTS oyunlarını saymazsak), 2000’lerin başı da bir o kadar sıkıcı ve tamamen grafik kartı üzerine kurulu oyun yığınlarından oluşuyordu. Konsolların popüler olması, bağımsız yapımların çıkması bu kısır döngüyü kırdı ne mutlu ki. İşte Giants: Citizen Kabuto bu şanssız geçiş sırasında unutuldu gitti. Bir süre de bunun gibi yaratıcı oyunlar çıkmadı piyasaya.

Şimdi ise Citizen Kabuto‘nun yapımcıları oyunun devamı ya da günümüz teknolojisine uyarlanmış bir versiyonu sayılacak First Wonder‘ı Kickstarter‘da yayınladılar. Oyunun başını çeken isim Nick Bruty. Kendisi Giants: Citizen Kabuto, MDK ve Earthworm Jim gibi kült ve absürt oyunlarda çalışmış bir isim. Kısacası tamamen 90’ların anlayışına sahip bir adam. Bu yüzden de bu oyun da gayet ümit vaat ediyor.

Oyunda bu sefer iki ırk var. Birisi Citizen Kabuto‘daki Kabuto‘nun kendisi sayılabilecek dev Monstro.

Monstro ile amacınız genel olarak etrafı yakıp yıkmak olacak. Bir seri ritüelleri gerçekleştirip, bulunduğunuz dünyayı keşfedip gelişmeye ve oyunu kazanmaya çalışacaksınız.

Diğer tarafta ise yine aynen Citizen Kabuto‘da olduğu gibi Jetpack‘lerle gezen Cargonauts‘lar var.

- Advertisement -

Buradaki amacınız da taktiksel bir yapı ile Monstro‘yu durdurmak. Tabi oyunun bunun dışında birçok çeşitli modu da olacak.

Oyunun Kickstarter‘da 500.000 dolarlık bir hedefi var. Oyunun önünde ise bir ay var. Kickstarter sayfası üzerinden gelişmeleri takip edebilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. https://www.kickstarter.com/projects/roguerocket/first-wonder

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler