div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Google’dan yeni hamle: Youtube Gaming

- Advertisement -

Son yıllarda Twitch üzerinden gelişen oyun yayıncılığını ve Youtube üzerinden gelişen oyun youtuberlığı oyun sektörüne oldukça büyük bir damga vurmayı başardı. Her geçen gün milyonlarca oyuncu yayıncıların oyunlar hakkında çektikleri canlı yayınları ve Youtube videolarını izliyor. Ayrıca bu piyasa her geçen gün büyüyor. Her gün farklı yayıncılar ve youtuberlar bu alandaki yerini alıyor. Hatta pek çok oyuncu bazı oyunları oynamak yerine direk olarak bu yayınları veya videoları izleyerek oyun hakkında fikir sahibi olabiliyor.

Google, Youtube aracılığıyla oyun sektöründe oldukça önemli hale gelen bu alana daha derinlemesine girmek istiyor. Google’ın daha önce Twitch’i Amazon’a kaptırdığını düşününce bu durum hiç de anormal sayılmaz ve hatta oldukça beklenilen bir olaydı. İşte bu bağlamda Google Twitch’e ciddi bir rakip olabilecek olan Youtube Gaming’i tanıttı.Hem bir uygulama hem de bir web site olarak işleyecek olan Youtube Gaming, Youtube’dan ayrı bir platform olarak sadece oyunlarla ilgili canlı yayınları ve video içeriklerini sunacak.

YTG Family

Youtube Gaming’in 25.000’den fazla oyuna ait sayfa bulunduracağı ve her oyuna ait içeriğin kendi sayfasında görülebileceği açıklandı. Oyuncular bu oyunlarına favorilerine ekleyebilecek ve bu oyunlarla ilgili yayınları takip edebilecekler. Bunun yanında elbette canlı yayıncılar ve youtuberlar, Youtube Gaming üzerinden içeriklerini paylaşabilecek. Oyuncular bu yayıncılara veya youtuberlara abone olabilecekler. Abone olunan yayıncı bir yayın başlattığı zaman haberi anında size ulaşabilecek. Bunun yanında arama motoru da direk olarak oyunları hedef alarak size önerilerde bulunacak. Yani arama motoruna bir kelime yazdığınızda karşınıza o kelimenin geçtiği oyunlar çıkacak. Ayrıca aynı Twitch’de olduğu gibi yayıncılar reklamlarla veya hayranları sayesinde kendilerine gelir oluşturabilecekler.

Youtube Gaming’de yayınlar 60 FPS olarak yapılabilecek ve anında kendiliğinden bir Youtube videosu haline gelebilecek. Yayınların sosyal ağlarda paylaşılmasını da kolaylaştırma hedefi olan Youtube Gaming bu yaz ilk önce ABD ve Birleşik Krallık için görücüye çıkacak. Canlı yayın sektörünü eline almayı hedefleyen Google bu atılımıyla Twitch için ciddi bir tehdit oluşturabilir. Oyuncular ve yayıncılar için önemli bir alternatif sunabilir. Elbette Twitch’in de bu durumda buna nasıl cevap vereceği en çok merak edilen konu. Önümüzdeki sene ile birlikte Youtube Gaming tam olarak işlerlik kazanacaktır ve biz de bu yeni uygulamanın Twitch’e ne derece rakip olabileceğini görmüş olacağız.

Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler