div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Gran Turismo 6 ölmedi!

- Advertisement -

Bir konuda anlaşalım, ben bu oyunu oldukça beğenmiştim, hatta incelemesini yaptıktan sonra fazla puan kırdığımı bile düşündüm, itiraf edeyim.

Playstation 3’e bir veda gibi, bir Gran Turismo 5.5 gibi piyasaya çıkan GT6 aslında tadını çıkartamadığımız kadar fazla düzeltme ile geliyordu. Bir kere GT2’den beri bir türlü düzeltilemeyen arkadan çekişli araçların kullanım keyfi geri gelmişti, gönlümüzce arkasını attırıp ustalıkla toplayabildiğimiz o araçların kerblere vuruş fizikleri ve ağırlık değişimlerine verdikleri tepkiler de muazzam ölçüde düzeltilmişti. Yeni eklenen premium araçlar, elden geçirilen ve gözleri dağlamayan “standart” araçlar, yeni upgrade seçenekleri… Oyuna yeni eklenen GT Vision bölümü de oldukça verimli oldu aslında, hatta Mercedes ve Bugatti bu oyun için tasarladıkları araçların birer prototipini de üretme yoluna bile gittiler.

Gel gelelim oyun “yeni” olmayı hak edecek ölçüde yenilikle gelmiyordu, GT5’in sunucuları erkenden kapatılmamış olsa GT5’te binlerce yarış emek vermiş, bin tane araç biriktirmiş/modifiye etmiş insanları kendisini satın almaya yetecek kadar bile iddialı değildi aslında.

Oyundaki bu “eksiklik” ve “yarım kalmışlık” hissi, hala PS3’ünü satmayan ve GT6 oynayan oyuncular için bir nebze azalacak zira GT5’in çok sevilen pist editörü geç de olsa geri döndü. Oyunun bir şekilde PS4’e çıkmasını bekleyenlerin ise fazla umutlanmamasında fayda var zira firma bu konuda oldukça suskun.

Bir şekilde çıkarsa rezil ötesi soundtrack’inin de elden geçirilmesini diliyoruz.

Matterhorn_04-noscale

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler