div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Green Man Gaming yasadışı oyun satışı mı yapıyor?

- Advertisement -

Green Man Gaming izinsiz oyun mu satıyor?

Son dönemlerde yayıncıların odaklandığı konulardan biri olan yetkisiz olarak oyun satma mevzusu ve Green Man Gaming üzerindeki baskılar da giderek artıyor.

Green Man Gaming’in medya ilişkileri sorumlularından gelen ifadelere göre tüm satışlar dağıtıcılar, yayıncılar ve geliştiriciler çemberinden gelen kodlar ile gerçekleşiyor. Ancak direkt olarak ilişki kurmanın her zaman pek mümkün olmadığını, bu nedenle gerektiğinde satış yerlerine veya satıcılara bizzat başvurarak kodları edindiklerini belirtiyorlar. Yani, bu açıklama da pek tatmin edici değil aslında, satış yerleri dedikleri hangi satıcıya ait mesela? Yanlış anlamayın ama siz yine de dikkatli olun, günün birinde satın aldığınız anahtarlarınız çalışmayabilir.

Bu açıklamadan sonra ve gelen diğer bilgileri göz önüne alırsak Ubisoft veya Activision oyunları için GMG’den satın alım yapmak pek akıl karı bir iş değil gibi gözüküyor. Ancak şunu söyleyebiliriz, EA, Bethesda, WB Games, Devolver Digital veya ArenaNet games için Green Man Gaming’den güvenle satın alımlar gerçekleştirebilirsiniz.

Green Man Gaming’in problemin farkında oluşu ise yeni adımlar atmasına sebep oluyor. Daha güvenilir ve açık bir sistem ile büyük üreticilerin denetleme ekiplerini susturacak çalışmalar içerisinde olduklarını söylüyorlar. Bu yeni sistemde oyuncular anahtarların hangi kaynak veya satıcıdan geldiklerini biliyor olacaklar. PCGames’e yapılan bu açıklamalar ve denetçi ekiplerinin yayıncı ve dağıtım planlarını araştırıyor olması konunun önemsendiğini gösteriyor.

Biraz geçmişe dönelim. Mesela, The Witcher 3: Wild Hunt’ın çıktığı günlere. O dönem de CD Projekt Red sessiz kalmamış ve GMG’yi yasal olmayan şekilde oyun satmakla suçlamıştı. Suçlamakla kalmamış, oyuncuları anahtarların çalışmama ihtimaline karşı uyarmıştı. Yaşanmış diğer problemler arasında ise, Green Man Gaming’den Black Ops 3 için verilen anahtarların kimi oyunculara Nuketown Map DLC’si ile birlikte gelirken, kimilerinde ise bu tarz ek bir uygulama olmadığı, hatta hiç çalışmadığı bile söylendi.

Yasal olmayan oyunların satışları sadece sitelerin değil, Activision veya Ubisoft gibi şirketlerin de olayla ilgili yorumlar yaparak tartışmaya dahil olmalarına sebep oluyor.

- Advertisement -

Bu tarz problemler maalesef yaşanmaya devam edecek gibi. Mesela “Rest of World keys” olarak bilinen bu anahtarlar oyunun çok daha ucuza satıldığı bölgelerden alınmış olma ihtimali olduğu anlamına geliyor. Oyuncuların bu tarz problemlere karşı çözümsüz kalıyor oluşu da üzücü başka bir detay.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler