div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

GTA V motoruyla Vice City!

- Advertisement -

GTA V’in PC çıkartması beklenenden de başarılı oldu demek mümkün, oyun daha önceki konsol versiyonların hem grafik, hem modlanabilirlik çok daha üstün olmasının meyvelerini de yavaş yavaş almaya başladı denilebilir, bunun en büyük sebebi de NTAuthority rumuzlu modder’ın FiveM adlı client sayesinde serinin eski haritalarını GTA V’e kolay yoldan aktarmanın bir yolunu bulmuş olması.

[title type=”h5″]Peki FiveM ne kadar işe yarıyor?[/title]

Öncelikle, daha şimdiden sonuçlar oldukça etkileyici gözüküyor. Linkte gözüktüğü gibi serinin 2D olarak tasarlanmış ilk üyesinin spin-off’u olan GTA: London’ın 2D haritaları, FiveM tarafından üçüncü boyuta kazandırılmış durumda ve GTA V’teki binaların daha düşük poligonda versiyonlarını kullanıyor. Elbette bu ilk haliyle, harita ultra derecede eski gözükmeye devam ediyor. Ancak daha önce mod yapımı ile uğraştıysanız gözünüzde bir parlama belirdiğini hissedebilmek mümkün, evet eski haritalar oyuna FiveM sayesinde kolayca aktarılabiliyor ve modlanabilirlik açısından yapımcıya büyük bir kolaylık sağlıyor.

1283010200220520877

Devam edelim, belki GTA: London bu yöntemin işe yarayabilirliğini gösterme adına uç bir örnek oldu, zira elden geçirilmesi ve modernleştirilmesi gereken detay sayısı son derece fazla, harita da onun için harcanacak emek miktarı düşünüldüğünde oldukça küçük kalıyor açıkçası. Ancak Taltigold adlı bir youtuber tarafından yapılan GTA: Vice City çevrimi tek kelime ile muhteşem gözüküyor. Aynı zamanda bu video FiveM ve NTAuthority’nin savlarının ne kadar gerçekçi olduğunu da gösterme adına harika bir gösteri sunmuş. En az GTA V kadar muhteşem gözüken bir harita, her ne kadar henüz insan ve her türlü görev script’inden yoksun olsa da üzerinde keyifle çalışılabilecek, muhteşem bir tema.

FiveM’in çalışma prensipleri ortalama bir modder için epeyce basit sayılır. Linke tıklayarak görebileceğiniz gibi adımları dikkatle uygulayarak, biraz da yazılım bilgisi ve el maharetiyle bu ‘dönüşüm’ çılgınlığına katılmanız gayet mümkün gözüküyor. Taltigold’un videosunda izleyebileceğiniz gibi üzerine az bir emekle bile muhteşem gözüken bir GTA: Vice City haritası yapmak mümkün. Bundan sonrası ise GTA: Vice City’nin harika hikayesini, görevlerini, onca güneş ışığına rağmen karanlık taraflarını oyuna uyarlamak, işler ve keyif alınır hale getirmek, bir nevi işin ‘ağır’ ama olası sonuçları düşünüldüğünde keyfine doyulmayacak tarafı.

- Advertisement -

Bir de, eğer bir şekilde hayal ettiğiniz gibi, eski haritaları (Sadece GTA değil, buna RAGE de dahil, FiveM destekliyor) oyuna aktarabilir ve bunları işler hale getirebilirseniz bizi haberdar etmeyi unutmayın 😉

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler