div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Guitar Hero Live’ın satışları iyi gitmiyor

- Advertisement -

Rock Band’ın dağıtımcısı Mad Catz’in, personelinin üçte birinden fazlasını işten çıkartmasının ardından Activision cephesinde de işler yolunda gitmiyor.

Tamamen yenilendikten sonra Rock Band 4’ün karşısına çıkartılan Guitar Hero Live cephesinden gelen ilk açıklamalar, en azından bir sonraki nesil konsollar gelene dek başka bir Guitar Hero oyunu görmeyeceğimizi gösteriyor.

Oyunun rakibi Rock Band 4’ün çıkışının ardından da indirilebilir şarkı veri tabanında karşılaştığı sıkıntılar ve düşük satış rakamları dağıtımcısı Mad Catz’i zor durumda bırakmıştı. Firmadan yapılan açıklamada mağazaların ellerindeki Rock Band 4 stoklarını tüketmek için fiyat kırdığı ve bu yüzden de Mad Catz’in ciddi karlılık sorunları yaşadığı açıklanmıştı. Neticede Mad Catz çalışanlarının %37’siyle yollarını ayırmak zorunda kaldı.

Guitar Hero Live cephesinde de işler yolunda gitmiyor. Neden satmadığı konusu ise ayrı bir araştırma konusu, elbette teoriler var. Birincisi yüksek fiyat oyuncuları kaçırmış olabilir zira oyunun eski gitarlar ve setler ile kesinlikle uyumu söz konusu değil. Böylece hem eski nesil, hem de yeni nesil konsol sahibi olup elinde Guitar Hero oyunları ve setleri bulunan insanları yeniden bu setlere ve oyuna para vermek için ikna etmek pek kolay olmasa gerek.

Guitar Hero Live’ın yakın zamanda yerini yeni bir oyuna bırakmayacağı aşikar ancak Activision oyuna içerik desteği sağlamaya devam edeceğini belirtiyor. Belki de DLC’ler oyunun finansal durumunu kurtarabilir, ne dersiniz?

guitar-hero-live

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler