div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Haftalık Profesyonel Oyuncu Analizi: 2. Hafta

- Advertisement -

Haftalık olarak yayınladığımız profesyonel oyuncu analizinde bu seferki konuğumuz Fnatic’in tüfekçi ve yedek AWP oyuncusu, Avrupa’nın en iyisi olarak gösterilen İsveç’den Olof “olofmeister” Kajbjer Gustafsson.

Kariyerine Counter Strike 1.6 ile 2010 yılında başlayan 31 Ocak 1992 doğumlu profesyonel Counter-Strike: Global Offensive oyuncusu olofmeister, 2014 yılında Fnatic ile yolları kesişene kadar pek bir başarı gösteremedi. Daha önceden H2k, Absolute Legends ve LGB eSports’da oynayan olof, düşük seviyede olan takımında hızlıca parlamasına rağmen takım oyununun eksikliğinden dolayı NiP, Titan, Envy gibi üst seviye takımlara karşı zayıf kalıyordu. Ancak büyük takımlar olof’un ne kadar başarılı bir oyuncu olduğunu farkettiler ve harekete geçtiler. Ancak İsveçli oyuncu tercihini vatandaşlarının oluşturduğu takım olan Fnatic’ten yana kullandı.

maxresdefault

Çocukluğundan beri futbol oynayan ancak talihsiz bir şekilde sakatlanıp futbolculuk kariyeri başlamadan biten olofmeister’e bu olay yeni bir kapı açtı. Futbolcu olmaktan CS:GO dünyasının en iyi oyuncusu olmaya ilerleyen olof, Fnatic ile bir çok engeli kısa sürede aştı.

DreamHack Winter 2014 ile startı veren Fnatic, bu turnuvada ikinci olduktan sonra üçüncülük maçı için Team LDLC karşısında olofmeister’in yaptığı illegal boost ile maçı kazandı.

2015 yılında Titan’ı finalde yenerek IOS Pantamera turnuvasını kazanan Fnatic, yolculuğuna ESL One Katowice 2015 ile devam etti. Ardından ESL One Cologne 2015 turnuvasını da kazanıp Dünya’da ilk defa 2 büyük turnuvayı kazanan takım olarak adını tarihe yazdırırken, bu oyunlara olofmeister çok fazla katkıda bulundu. Ardından takım hayranlarını hayal kırıklığına uğratarak kötü bir performansla DreamHack Open Cluj-Napoca 2015 turnuvasını 5-8. sırada kapattı.
fnaticboys-672x336

- Advertisement -

Markus “pronax” Wallsten’in ayrılmasından sonra Fnatic, olof’un yakın arkadaşlarından Dennis “dennis” Edman ile birlikte FACEIT DreamHack Winter 2015, Fragbite Masters Season 5 ve ESL ESEA Pro League Season II olmak üzere o yılın üç turnuvasını da kazanmayı başardı.

AM9eP58

2016 yılında IEM Katowice World Championship 2016 kupasını Luminosity Gaming’i 3-0 geçerek kaldıran Fnatic, olofmeister’in performansıyla sınırları zorladı. Son zamanlarda profesyonel arenadan bileğindeki rahatsızlıktan dolayı çekilen olof şuan sadece en yakın arkadaşlarından biri olan PashaBiceps ile yayın yapmakta.

Rekabetçide de profesyonel arenadaki gibi gayet başarılı olan İsveç makinesinin ileride ne yapacağı ise şuan belirsiz.

olofmeister’in ekipman, kontrol ve işaretçi bilgileri:

12321

Sosyal medya:

Twitch
Twitter
Facebook
Steam

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler