div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Hearthstone’un aylık getirisi rekora koşuyor

- Advertisement -

Bağımsız araştırma firmas SuperData’nın verilerine göre Blizzard’ın bedava oyunu Hearthstone: Heroes of the Warcraft, Blizzard’a aylık olarak 20 milyon dolar para kazandırıyor. Dijital kart oyunları içerisinde bir numara.

Ayrıca diğer “free-to-play” oyunlara bakınca da yeri yine yüksek. Dota 2’nin aylık kazancının 18 milyon dolar olduğu göz önünde bulundurulduğunda daha iyi anlayabiliyoruz. Ancak dünyanın en çok oynanan bedava oyunu (nasıl bedavaysa) League of Legends 123 milyon dolarlık kazanca sahip. Oynaması bedava olan oyunların, oyun içerisinde sattıkları ile kazandıkları para gün be gün artıyor. Artık bedava oyunların da bu yüzden sayısı artıyor. Aylık ödeme WoW için bile işlememeye başladı denebilir ki zaten f2p oyunların kazancı gördüğünüz üzere bir hayli yüksek.

Bir de unutmamak gerek; Hearthstone PC’ler dışında IOS ve Android’lerde de olduğundan ulaştığı kitle çok geniş. Örneğin yeni gelecek olan The Grand Tournament ek paketinde 50 Dolar değerinde 50 kartlık ayrı bir paket de bulunuyor. Klasik mantığımızla bakarsak, 10000(on bin) kişi alsa 500000(beş yüz bin) dolar. İyi iyi… Ne diyelim, Allah daha çok versin.

Şahsen ben Hearthstone’a para harcamadım ama Heroes of the Storm’a verdim biraz; veya World of Tanks’a… Sanırım bedava oyunlara daha çok para harcıyoruz bizler de, değil mi?

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler