div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

İddiaya göre Take-Two GTA modcusunun kapısına dayandı

- Advertisement -

Biraz değişik işler oluyor. Bir süre önce yayımcı Take-Two tarafından birkaç adet GTA modu banlanmıştı. Bunlardan bir tanesi FiveM isimli mod. Bu GTA 5 modu GTA Online‘a alternatif olacak bir online oynanış sağlıyordu. Bir anlamda da GTA Online‘a rakip oluyordu (GTA Online‘da oyun içi satın alımların olduğunu hatırlatmak isteriz.). Bunun üzerine yayımcı Take-Two tarafından ‘Kodlar üzerinden korsanlık yapıldığı‘ bahanesi ile bir mod banlandı. Sonrasındaki gelişmeler ise daha ilginç.

Modun yaratıcısının Reddit‘te yazdığına göre Take-Two bu kişinin evine iki adet özel araştırmacı gönderdi. Eve gelen özel araştırmacılar modcuya bir telefon uzattı. Telefonun diğer ucundaki kişi gerekli her türlü yasal düzenlemeye baktıklarını ve modun geliştirilmesinin durdurulması dışında başka hiçbir şans olmadığını söyledi. Başka modcular ile aralarında geçen konuşmalar hakkında bir yorum yapamayacaklarını da eklediler.

Daha önce de buna benzer bir durum olmuştu. Başka bir mod yapımcısına Take-Two tarafından bir mail atılmış, rekabet oluşturduğu gerekçesi ile geliştirmeyi durdurması istendiği öne sürülmüştü. Sonrasında modun sahibi GTA‘nın yapımcısı Rockstar ile iletişime geçmiş ve Rockstar‘ın bu konuda bir problemi olmadığını söylemişti.

Henüz yayımcı Take-Two‘dan veya yapımcı Rockstar‘dan bu konuda bir açıklama yok. Eğer söylenenler gerçekse Take-Two GTA’ya fazla kaptırıp biraz yer altı dünyasının havasını solumuş gibi duruyor. Bekleyip göreceğiz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler