div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

İran Devrimi hakkında bir oyun; 1979 Revolution

- Advertisement -

1979 Yılında İran halkı monarşiyi devirerek İslam Cumhuriyeti sistemine geçiş yaptı, bir diğer adı ise İran Devrimiydi. Devrimin önemli günlerinden biri Black Friday (Kara Cuma). Önemli olmasının sebebi ise sıkıyönetim ilan edilmiş olması. Shah karşıtı gösterici gruplarına toplu ateş açılmış, 64 kişinin ölmesine ve daha fazlasının ise yaralanmasına sebep olunmuştu. Bu tarihi olay hakkında daha fazla bilgi almak isteyen olursa Vikipedi sayfasına yönlendirmek isterim. Yine de uyarmam lazım ki, Vikipediye herkes yazı yazabiliyor ve kaynakçalar saçma sapan olabiliyor. Bu yüzden güvenilirliği düşük ve tarafsız olma ihtimali düşüktür.

Bu olay birçok kişinin hafızasında yer edinmiş bir olay değil büyük ihtimalle. Bu yüzden çıkacak olan oyunumuz 1979 Revolution bu hikayeyi bize anlatacak. Hikayeyi bir fotoğraf habercisi olan ve devrim sırasında Tahran’da bulunan Reza’nın gözünden görüp, yaşayıp, oynayacağız.

Kara Cuma’nın anısına ve oyunun çıkışının yaklaşması üzerine oyun yapımcısı Ink Stories, bir prologue video yayınladı. Videoda karakterimiz Reza’nın katliamdan nasıl etkilendiği görülüyor. Oyun bir şekilde Assassin’s Creed serisini hatırlatıyor. Eski tarihi önemli ve ya önemsiz olayları anlatan oyunlar hep ilgimi çekmiştir. Ancak AC serilerinde milattan sonra 1000 yıllarında ki olayların netliği ve doğruluğu tartışılır. 1979 Revolution ise daha yakın bir tarihi anlattığı için olayların netliği açısından sorun yaşanacağını zannetmiyorum.

1979 Revolution için 2015’in son çeyreğinden başka bir çıkış tarihi verilmedi. Yine de aşağıdaki prologue videoumuzu izleyerek güzel bir oyun olacağını söyleyebiliriz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler