div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

John Carpenter: “Dava açardım ama Kojima iyi çocuk.”

- Advertisement -

John Carpenter’ın 1981 yılında çektiği Escape from New York’u herhalde izlemeyen kalmamıştır diye düşünüyorum.

Metal Gear Solid serisiyle özdeşleşen ve yaşayan bir efsane haline gelen Hideo Kojima’nın bu nadide bilimkurgu filminde Kurt Russell’ın oynadığı Snake Plissken karakterine olan sevgisi de bilinen bir gerçek. Şöyle bir MGS’i açıp tekrar bakın, iki karakter arasında haddinden fazla benzerlik göreceğinize eminiz. Üstelik MGS 2’yi oynadıysanız Snake’in bir yerlerde “Iroquois Plissken” adını kullandığı da dikkatinizi çekmiş olabilir. Kısaca Solid Snake ve Big Boss’un kurgusununun bir bölümünün bu bilimkurgu kült’üne gönderme olduğunu söylemek mümkün.

Hatta benzerlikler o kadar dikkat çekiciydi ki filmin haklarına sahip olan CanalPlus bunun için Kojima’yı mahkemeye vermeye bile kalkmış.

John Carpenter geçtiğimiz günlerde The Hollywood Reporter ile yaptığı röportajda bu konunun yargıya taşınmadığını çünkü onun ve diğer hak sahiplerinin CanalPlus’a bu davanın açılmaması yönünde telkinde bulunduklarını açıkladı.

“CanalPlus bu oyunun da peşinden gitmek istiyordu (Luc Besson’ın filmi Lockout’u aynı sebepten cezalandırdıktan sonra) ancak onlara bunu yapmamalarını söyledim. Bu oyunların yönetmenini tanıyordum ve hoş bir adamdı, en azından bana karşı öyleydi.”

CanalPlus’ın Luc Besson’ın filmi Lockout’a aynı sebepten açtığı dava ise CanalPlus ve Carpenter lehine sonuçlandı ve filmin yapımcısı 3 milyon dolar ödemeye mahkum edildi. Carpenter bugün hala bu konuyu duyduğunda kahkaha atıyor.

“Konu birebir aynıydı. Böyle bir şey yapamazsınız, yapabilir misiniz? Bir şeyleri değiştirmeniz gerekir. Başkan’ın kızının peşinden mi gidiyor? Yapmayın… İşte bu yüzden konuyu fransız mahkemelerine taşıdım.”

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler