div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Kablosuz şarj edilen RC araçlar Formula E’ye karşı!

- Advertisement -

Motorsporları ile ilginiz olmasa da Formula E’yi mutlaka duymuşsunuzdur.

Diğer yarış serilerinin aksine sonbahar-sonbahar arası düzenlenen, bu yüzden de ilk sezonu 2014/2015 olarak geçen Formula E serisi tamamen elektrik gücü ile hareket eden araçların cadde pistlerinde birbirleriyle yarıştığı, buradan edinilecek tecrübelerin yol araçlarında kullanılmasının çok kolay ve olası olduğu resmi bir şampiyona.

Şimdilik her takımın 2 pilotu ve 4 aracı var, bunun sebebi de bir saatlik yarışlarda bir pit yapmanın zorunlu olması ve araçlarda bulunan büyük bataryaların değişiminin henüz mümkün olmaması, elbette bu önümüzdeki bir iki yılda aşılması planlanan bir sorun, hatta bunun için ilk adımı da yarı-iletken devi Qualcomm attı.

Qualcomm, elektrikli araçların kablosuz olarak şarj edilebilmesini sağlayan Qualcomm Halo teknolojisini güvenlik araçlarının ardından elektrikli araçların yarıştığı Formula E yarışlarına da taşıyor. Qualcomm, elektrikli araçların kablosuz şarj edilmesine yönelik teknolojilerin potansiyelini hem yaratıcı hem de görsel bir yöntemle sergiledi. Robot bilimi alanındaki iş ortaklarıyla iş birliğine giden Qualcomm, bir robot bilim öğrencisini kablosuz şarj edilen uzaktan kumandalı bir yarış arabası geliştirmeye teşvik etti, neticede de uzaktan kumandalı arabanın kontrolünü sağlayan bir uygulama da geliştirildi ve araç eski bir Formula 1 ve şimdilerin Formula E sürücüsü Lucas di Grassi’ye karşı test edildi. Lucas di Grassi ve kablosuz şarj edilmiş uzaktan kumandalı yarış arabası arasındaki son “yarışın” videosunu sizlerle paylaşıyoruz.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler