div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Kayıt dosyası gitmesin diye 20 yıldır açık tutulan konsol!

- Advertisement -

Eski zamanları hatırlayanlarınız olacaktır, kayıt özelliği bildiğimiz gibi değildi ve olgunlaşması için zaman gerekti. Bu değişim oyunların yapısını da doğrudan etkiledi.

Hatırlıyorum da babaannemin(!) yılbaşı hediyesi olarak getirdiği Nintendo Gameboy bir süreliğine hayatımı ele geçirmişti. Bendeki ilk versiyonlardan olduğundan, oldukça ufak bir SRAM sayesinde (256kb), 3 voltluk bir pilin de yardımıyla dosyalar kaydediliyordu ve zaman içinde bu pillerin ömrünün tükendiğini de söylemeye gerek yok, bu da çocukluğunuza ait kayıt dosyalarının kaybolması demek. Artık internet üzerinde veriyi kaybetmeden bu pilleri değiştirmenin veya dosyaları yedeklemenin kolay yollarını bulabiliyor olsanız da babadan kalma yöntemleri halen kullananlar da yok değil.

Aşağıdaki Twitter paylaşımından görebileceğiniz gibi Japonya’da yaşayan bu arkadaş eşeğini sağlam kazığa bağlayanlardan. 20 yıldır taşınmak ve elektrik kesintileri dışında konsolunu hiç kapatmamış ve 180.000 saatin ardından Umihara Kawase adlı platform oyununun kayıt dosyaları halen çalışır durumda. Evdeki PsOne’a ait Memory kartlarımdaki bazı dataların bile bozulduğunu (Parasite Eve’in son canavarını hala bitirememiştim :/) gördüğümden bir şey diyemedim kendi adıma, çok sevmiş yapmış, siz de yapın. 🙂

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler