div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Kerbal Space Program bu defa Xbox’ı sallamak için geliyor!

- Advertisement -

Pc’deki etkileyici çıkışının ardından Kerbal Space Program’ın Xbox One çıkışı için geri sayım başladı.

Xbox One çıkışı için kesin açıklama geldiyse de henüz detaylar belirsiz, şimdilik sadece yapımcı Squad’ın yayınladığı ve aşağıda izleyebileceğiniz bir Teaser mevcut. Bu versiyon da tıpkı daha önceden açıklanmış Ps4 versiyonu gibi Flying Tiger Entertainment tarafından port edilecek.

Oyunu tanımayanlar veya daha önce bir şekilde denk gelmemiş olanlar için kısaca tanıtalım. Kerbal Space Program her ne kadar sevimli yaratıklarımız ortamı yumuşatıyorsa da son derece zor ve detaylı bir oyun. Bu oyundaki dizayn atölyesinde neyi yaptığınızın gerçekten bir sınırı yok. Yani ay yüzeyinde hareket edecek bir rover’dan milli savaş jet’ine, yörüngede dolaşacak bir uzay sondasından uzay istasyonuna kadar her şeyi tasarlamanız ve bunu test etmeniz mümkün. Test ettiğinizde ne kadar berbat bir şey tasarladığınızı gördüğünüzde gözlerinizin fal taşı gibi açılacağını da baştan belirtelim.

Uzay kısmında işler daha da karışıyor. Mesela roketi ele alalım. Roketi olabilecek en basit şekilde itiş modülü, taşıma modülü ve kumanda modülü olarak üçe ayıralım. Bunların tasarımını yapmak yine keyifli olsa da hangi iticilerin ne zaman ayrılacağını, hangi açıda atmosferi terkedeceğine doğru şekilde karar vermeniz için öncelikle onlarca kez başarısız olmak zorundasınız.

Uzay istasyonu inşa etmek, onu orada tutmak, diğer gemilerin sorunsuz şekilde yanaşacağı şekilde panelleri düzenlemek, gerektiği kadar erzak getirmek… Bunların tamamı başarılı olduğunuzda büyük keyif duyacağınız şeyler olmasına rağmen oyun sizi sevindirmek yerine moralinizi alt üst etmek, sizi başarısızlıkla sınayarak sonunda çıkış yolu buldurmak üzerine kurulu, elbette pes etmezseniz.

Eğer PC versiyonuna henüz bulaşmadıysanız, hiç beklemeyin. Konsolda oynamak için de artık sadece kısa bir zaman kaldı.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler